Rețeta este simplă și am folosit doar ingrediente ușor de găsit. Datorită cremei de cocos, este natural fără lactoză, așa că se vor bucura de ea nu doar cei care evită glutenul, ci și cei care nu consumă lactate.
În cercul nostru de cunoscuți, toți cei care au gustat s-au lins pe degete, așa că recomandăm această rețetă din toată inima! Batoanele se păstrează la frigider sau congelator până la 3 săptămâni… cu condiția să nu le mâncați înainte 🙂
Vă recomandăm să le scoateți cu 5 minute înainte de servire, pentru a avea consistența perfectă.
Ingrediente necesare:
- 2,50 căni de cocos ras
- 3 linguri de îndulcitor lichid (sirop de arțar/agave/miere)
- ½ cană de lapte de cocos
- 2 linguri de ulei de cocos
- ciocolată pentru glazurare
Mod de preparare:
1 Punem toate ingredientele, cu excepția ciocolatei, într-un bol mare și amestecăm bine.
În ceea ce privește crema de cocos, recomandăm laptele de cocos la conservă de la Lidl; pentru batoanele noastre folosim doar partea solidă a acestui lapte, așa că recomandăm să nu amestecați conținutul conservei.
2 Punem compoziția într-un castron sau pe o tavă tapetată cu folie alimentară, însă o întindem doar până la grosimea dorită pentru batoane. Noi am folosit două recipiente mai mici (din motive de spațiu în congelator ) și am pus compoziția la congelator pentru cel puțin 20 de minute.
Compoziția tare se va modela mai ușor și nu se va sfărâma în ciocolată.
3 Tăiem compoziția întărită cu un cuțit în dreptunghiuri, în funcție de cât de mari vrem batoanele. Noi am tăiat în bucăți mai mici, cam de 2 mușcături
4 Topim ciocolata la bain-marie și scufundăm bine fiecare bucățică în ea, apoi le lăsăm la răcit.
5 Înainte de servire, recomandăm să le scoateți din frigider cu 5 minute înainte, ca să nu fie prea tari.