angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Cheesecake fără gluten și fără lactoză: un desert sănătos și cremos

cheesecake fara gluten

Prepararea unui cheesecake poate fi floare la ureche pentru unii. Dacă faci parte din cealaltă categorie, care nu reușește să obțină un cheesecake reușit, am pregătit pentru tine o rețetă pas cu pas pentru varianta fără gluten a acestui desert.

Ca bază pentru blat am folosit biscuiți cu unt fara gluten. De asemenea, se pot folosi și biscuiți Oreo fără gluten, din care se îndepărtează crema – iar aceasta poate fi adăugată în umplutura cu mascarpone.

O ultimă recomandare la final 🙂 Îți sugerăm să folosești toate ingredientele la temperatura camerei.

Număr de porții10 porții

Ingrediente blat:

  • 250 g biscuiți cu unt fara gluten
  • 120 g unt fără lactoză

Umplutură:

  • 500 g mascarpone fără lactoză
  • 250 g brânză de vaci fără lactoză
  • 250 g zahăr pudră
  • 200 g smântână acră fără lactoză
  • 1,50 lingurițe esență de vanilie
  • 3 buc ouă
  • 1 jumătate de cană gălbenușuri
  • 1 jumătate de cană coajă de lămâie

Mod de preparare:

1 Mărunțim biscuiții până obținem un amestec fin.

2 Adăugăm untul topit peste biscuiții mărunțiți.

3 Tapetăm forma de tort cu hârtie de copt.

Presăm amestecul de biscuiți și unt în formă; putem pune biscuiți și pe marginile formei.

Recomandăm să așezi sub formă o tavă, deoarece untul poate curge prin formă și astfel eviți murdărirea cuptorului 🙂

Coacem blatul din biscuiți timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

4 Amestecăm mascarpone, brânza de vaci și smântâna acră (la temperatura camerei), apoi le mixăm împreună cu zahărul pudră.

5 Adăugăm ouăle treptat. Așteptăm ca fiecare ou să fie bine încorporat înainte să adăugăm următorul.

La final adăugăm esența de vanilie (sau două plicuri de zahăr vanilat) și coaja de lămâie.

6 Turnăm crema peste blatul din biscuiți răcit (recomandăm să ungi și marginile formei cu unt), lăsăm 5 minute să se așeze, apoi coacem.

7 Coacem cheesecake-ul la bain-marie la 160°C-170°C aproximativ 60 de minute.

Când cheesecake-ul se umflă în cuptor, scoatem tava cu apă și mai coacem 5-10 minute. Răsucim cheesecake-ul din când în când în cuptor pentru o coacere uniformă.

Știm că e gata dacă lovim ușor forma cu o lingură sau scuturăm tava – dacă mijlocul tremură ușor ca o gelatină, atunci este gata 🙂

Oprim cuptorul, îl deschidem aproximativ 5-10 cm și lăsăm cheesecake-ul să se răcească în cuptor timp de aproximativ 2 ore.

Apoi îl punem la frigider peste noapte.

Tags: Desert cu branza

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară