angela.
6 noiembrie (joi), 2025
angela.

Prăjitură Snickers – o rețetă simplă și puțin diferită față de cea cu care sunteți obișnuiți

altfel de prajitura snickers

Această prăjitură cu cremă de caramel și frișcă este o adevărată încântare pentru iubitorii de deserturi dulci și cremoase. Blaturile fragede, cu o textură fină și o ușoară nuanță aurie, sunt perfect complementate de crema de frișcă bătută și un strat generos de cremă de caramel.

Glazura de ciocolată neagră adaugă un plus de savoare, iar nucile presărate deasupra aduc o notă crocantă care completează perfect acest desert delicios. Ideală pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru a înfrumuseța o zi obișnuită, această prăjitură va deveni cu siguranță favorita tuturor.

Ingrediente (tavă 23×33 cm):

  • 250 g unt sau margarină
  • 400 g făină albă pentru prăjituri
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenușuri (din ouă de mărime L)
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură cu vârf de amidon de porumb

Tăiați untul în bucăți mai mici, adăugați celelalte ingrediente, frământați aluatul și împărțiți-l în două părți. Fiecare parte se transferă în tavă tapetată cu hârtie de copt, se întinde pe fundul tăvii, se nivelează și se înțeapă cu furculița.

Coaceți aproximativ 25-30 de minute la 170°C (ventilație) până capătă o culoare ușor aurie. Lăsați blaturile să se răcească, apoi asamblați-le cu cremă de frișcă între ele.

Cremă de frișcă:

  • 500 ml frișcă lichidă 30% (bine răcită)
  • 75 g zahăr pudră
  • 2 plicuri de întăritor pentru frișcă

Bateți frișca lichidă până devine fermă, împreună cu zahărul pudră și întăritorul pentru frișcă.

În plus:

  • 1 conservă de cremă de caramel (dulce de leche)
  • 50 ml frișcă lichidă 30%
  • 50 g ciocolată neagră
  • o mână generoasă de nuci

Ungeți partea superioară a prăjiturii cu crema de caramel. Încălziți bine frișca lichidă, adăugați ciocolata mărunțită. Lăsați câteva momente, apoi amestecați bine. Decorați prăjitura cu acest amestec și presărați nucile mărunțite. Lăsați prăjitura la frigider, de preferat peste noapte.

Poftă bună!

Rețetă prăjitură Snickers

Prăjitura Snickers

Tags: Prăjitură cu frișcăPrajituri cu caramel

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară