angela.
24 mai (sâmbătă), 2025
angela.

Plăcinte moi cu brânză de vaci: familia mea pur și simplu le adoră

Gogosi pufoase si delicioase

Rețetele simple și accesibile vor fi întotdeauna mai populare în rândul oamenilor decât oricare altele. Motivul este că astfel de rețete sunt preparate constant. Cu cât este mai simplu felul de mâncare și cu cât necesită mai puține ingrediente, cu atât mai bine.

Această logică a fost folosită chiar și în antichitate. Dacă ne uitam in trecut și bucătăria țăranilor, nu vom vedea niciun fel de mâncare luxoasă. Toate mâncărurile sunt modeste, dar hrănitoare.

Prin urmare, dacă doriți să vă bucurați de ceva ieftin și gustos, ar trebui să acordați atenție rețetei pentru plăcintele cu brânză de vaci.

Ingrediente pentru plăcintele cu brânză de vaci:

  • chefir — 100 ml;
  • brânză de vaci — 100 g;
  • ou — 1 buc;
  • zahăr — 2 linguri;
  • sare — ½ linguriță;
  • făină — 500 g;
  • praf de copt — 10 g.

Prepararea plăcintelor cu brânză de vaci:

Într-un vas cu chefir, adăugați brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, amestecați bine. Adăugați făina în două tranșe, adăugați praful de copt și frământați cu mâna un aluat elastic și ușor lipicios.

Lăsați aluatul sub folie de plastic și un prosop timp de 20 de minute. Apoi ungeți cu ulei și frământați într-o lipie groasă cu degetele.

Întindeți lipia într-un dreptunghi, împărțiți-l în 8 dreptunghiuri egale. Într-o tigaie, încălziți ulei vegetal, așezați bucățile de aluat.

Prăjiți aluatul pe ambele părți până devine auriu. Obțineți plăcinte moi cu brânză de vaci în interiorul aluatului.

Aceste plăcinte moi cu brânză de vaci sunt o alegere excelentă atât pentru micul dejun, cât și pentru o gustare rapidă pe parcursul zilei. Datorită texturii lor aerate și umpluturii cremoase de brânză de vaci, ele sunt o delicatesă care se topește în gură, fiind apreciate de întreaga familie.

Placintele pot fi personalizate în funcție de preferințele fiecăruia, fie că alegeți să le umpleți cu brânză de vaci dulce sau sărată, sau chiar să le combinați cu alte umpluturi precum gem sau mărar. Fie că le serviți calde, direct din tigaie, sau la temperatura camerei, aceste plăcinte vor fi cu siguranță o atractie la orice masă.

Pofta buna!

Tags: Retete de placinte

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

dulceata din conuri de brad taiate
Rețete

Dulceață din conuri de brad, verzi, tăiate – uite cantitățile și prepararea

retete si beneficiile conurilor de brad
Rețete

Rețete delicioase din conuri de brad – toate făcute acasă, la îndemâna oricui

dulceata din conuri de pin cu miere
Rețete

Dulceață din conuri de pin cu miere – sănătoasă și gustoasă

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară