angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Gogoși foarte pufoase – Totul este despre kefir! Trebuie doar să știi un truc: împărtășesc secretul cu voi!

Gogosi pufoase cu gem

Astăzi dezvălui secretele: vreau să învățați și voi rețeta perfectă de gogoși. Aștept feedback-ul vostru și nu mi-e teamă chiar de feedback-ul negativ – desi cred ca nu va fi.

Multe gospodine fac gogosi cu kefir, dar cine știe cum și în ce formă să-l folosească? Și aceasta este o garanție pentru gogosi pufoase care nu se lăsă si nu raman crude. Încercați să faceți asta și păstrați rețeta (probabil nu veți mai reveni la altele, la fel ca și mine).

Ingrediente:

  • Kefir – 250 ml,
  • Sare – praf,
  • Zahăr – 1,5 linguri,
  • Ou – 1 buc,
  • Făină – 200 g,
  • Ulei – 1 lingură,
  • Praf de copt – 0,5 linguriță (sau bicarbonat de sodiu)

Pregătire:

Și imediat – secretul!

Luați kefir la temperatura camerei: nu îl încălziți, nu folosiți cuptorul cu microunde, pur și simplu turnați-l într-un pahar seara și lăsați-l pe masă până dimineața (puteți lăsa și mai mult timp). Kefirul va face puțină spumă, ar putea să se separe în acest timp, dar este chiar mai bine pentru aluat.

Turnați kefirul într-un castron adânc, spargeți un ou, amestecați cu un tel.

Adăugați sare și zahăr, turnați făina, amestecați. Este mai bine să cântăriți făina pentru a nu face o greșeală.

Turnați uleiul și amestecați bine. Aluatul va fi unul mai gros și în cele din urmă, adăugați bicarbonatul sau praful de copt. Amestecați aluatul și nu-l mai atingeți.

Acoperiți vasul cu aluat cu folie, faceți 4-5 găuri în ea. Lăsați timp de 15 minute.

Luați aluatul cu o lingură de la margine, așezați gogosile într-o tigaie la o distanță una de alta. Prajiți pe ambele părți (intoarceti când partea de sus devine mată).

Important: Prajiți gogosile într-o tigaie preîncălzită. Turnați uleiul moderat astfel încât gogosile să nu „băltească” în el.

Gogosile se ridică rapid, cresc în dimensiune de 2-3 ori și nu se lăsă când se răcesc. Și sunt foarte gustoase! Fără gust de bicarbonat, fără ulei în exces – doar perfect.

Serviți cu smântână sau dulceața voastră preferată. Poftă bună!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară