Astăzi dezvălui secretele: vreau să învățați și voi rețeta perfectă de gogoși. Aștept feedback-ul vostru și nu mi-e teamă chiar de feedback-ul negativ – desi cred ca nu va fi.
Multe gospodine fac gogosi cu kefir, dar cine știe cum și în ce formă să-l folosească? Și aceasta este o garanție pentru gogosi pufoase care nu se lăsă si nu raman crude. Încercați să faceți asta și păstrați rețeta (probabil nu veți mai reveni la altele, la fel ca și mine).
Ingrediente:
- Kefir – 250 ml,
- Sare – praf,
- Zahăr – 1,5 linguri,
- Ou – 1 buc,
- Făină – 200 g,
- Ulei – 1 lingură,
- Praf de copt – 0,5 linguriță (sau bicarbonat de sodiu)
Pregătire:
Și imediat – secretul!
Luați kefir la temperatura camerei: nu îl încălziți, nu folosiți cuptorul cu microunde, pur și simplu turnați-l într-un pahar seara și lăsați-l pe masă până dimineața (puteți lăsa și mai mult timp). Kefirul va face puțină spumă, ar putea să se separe în acest timp, dar este chiar mai bine pentru aluat.
Turnați kefirul într-un castron adânc, spargeți un ou, amestecați cu un tel.
Adăugați sare și zahăr, turnați făina, amestecați. Este mai bine să cântăriți făina pentru a nu face o greșeală.
Turnați uleiul și amestecați bine. Aluatul va fi unul mai gros și în cele din urmă, adăugați bicarbonatul sau praful de copt. Amestecați aluatul și nu-l mai atingeți.
Acoperiți vasul cu aluat cu folie, faceți 4-5 găuri în ea. Lăsați timp de 15 minute.
Luați aluatul cu o lingură de la margine, așezați gogosile într-o tigaie la o distanță una de alta. Prajiți pe ambele părți (intoarceti când partea de sus devine mată).
Important: Prajiți gogosile într-o tigaie preîncălzită. Turnați uleiul moderat astfel încât gogosile să nu „băltească” în el.
Gogosile se ridică rapid, cresc în dimensiune de 2-3 ori și nu se lăsă când se răcesc. Și sunt foarte gustoase! Fără gust de bicarbonat, fără ulei în exces – doar perfect.
Serviți cu smântână sau dulceața voastră preferată. Poftă bună!