angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Cornuri dulci de casă ca la brutărie: Fragede și aromate

cele mai pufoase cornuri cu mac

Cornurile de casă au acel farmec aparte care nu se compară cu nimic din comerț. Sunt moi, ușor dulci, cu o crustă aurie și pufoase în interior — perfecte pentru un mic dejun leneș sau pentru o gustare de după-amiază. Iar când mirosul lor se răspândește în toată casa, parcă timpul încetinește și toți cei dragi se adună fără să fie chemați.

Rețeta de față este una simplă, dar rezultatul este impresionant. Cu ingrediente la îndemână și câțiva pași clari, poți obține cornuri care arată și gustă ca din brutăria de vis a copilăriei. E timpul să-ți înmoi mâinile în făină și să redescoperi bucuria de a coace ceva cu adevărat bun!

De ce avem nevoie:

Aluat:

  • 300 g făină albă
  • 300 g făină 550
  • 120 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • ½ linguriță sare
  • 270 ml lapte călduț
  • ½ cub drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr (pentru maia)
  • 70 g unt topit
  • 1 ou

Pentru uns și presărat:

  • 1 ou
  • mac după gust

Mod de preparare:

1️⃣ Într-un bol amestecați făina albă și făina 550, zahărul, zahărul vanilat și sarea.

2️⃣ Din laptele călduț, drojdia și lingurița de zahăr pregătiți o maia și lăsați-o să dospească 10–15 minute.

3️⃣ În amestecul uscat adăugați maiaua, oul și untul topit. Frământați până obțineți un aluat neted și elastic.

4️⃣ Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la dospit 60–90 de minute, până își dublează volumul.

5️⃣ Împărțiți aluatul crescut în 10 părți egale. Din fiecare formati o plăcintă mică, apoi rulați-o în formă de corn și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Rețetă pentru cornuri dulci de casă

6️⃣ Lăsați cornurile să mai dospească 20–30 de minute.

7️⃣ Ungeți-le cu ou bătut, presărați-le cu mac și coaceți-le la 180 °C timp de aproximativ 20 de minute, până devin aurii.

Rețetă pentru cornuri dulci de casă

Vă dorim poftă bună!

Tags: Rețete cu aluat

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad cu zahar brun
Rețete

Sirop din muguri de brad sau molid, rețetă cu zahăr alb sau brun

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară