Această prăjitură, cu straturi pufoase de blat, cremă și pișcoturi înmuiate în cafea cu rom, este perfectă pentru orice ocazie specială sau pur și simplu pentru a-ți răsfăța papilele gustative.
Aroma intensă de cafea, combinată cu ciocolata topită și crema fină, transformă fiecare mușcătură într-o experiență memorabilă. Iată cum poți să o prepari chiar la tine acasă!
Ingrediente pentru blat:
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr pudră
- 7 linguri făină de grâu
- 1/2 plic praf de copt
Prepararea blatului:
Gălbenușurile se bat cu zahărul, se adaugă făina cu praful de copt, apoi se încorporează albușurile bătute spumă, amestecând ușor.
Se toarnă compoziția într-o tavă mare, unsă și tapetată cu făină, și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute.
Pentru insiropare:
- 1 pachet pișcoturi
- 250 ml cafea fiartă
- rom
Ingrediente pentru cremă:
- 250 ml lapte
- 4 linguri făină de grâu
- 2 linguri cacao
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri zahăr pudră
- 200 g unt
Prepararea cremei:
Între timp, preparăm o budincă din lapte, cacao, făină și zahăr, pe care o lăsăm să se răcească. Batem untul cu zahărul pudră și îl adăugăm la budinca răcită. Amestecăm bine.
Glazură:
- 200 g ciocolată
- 50 g unt
De asemenea, mai avem nevoie de:
- gem la alegere
Mod de preparare
Asamblarea prăjiturii:
Blatul se taie în două părți. Una dintre părți se unge cu gem și cu jumătate din cremă. Se unesc două pișcoturi și se înmoaie în cafeaua cu puțin rom (sau aromă de rom) și se așază pe cremă.
Strat final: Se întinde restul de cremă, apoi se adaugă gem și cealaltă jumătate de blat.
Glazura: Ciocolata cu untul se topesc la microunde și se toarnă peste prăjitură.
Răcire și servire: Se lasă să se întărească bine și apoi se taie în felii.
Pofta buna!