angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Desert cremos cu banane și cremă de mascarpone – cea mai ușoară prăjitură!

Desert cu mascarpone si banane

Acest desert fantastic cu banane este perfect pentru orice sărbătoare. L-am pregătit pentru o aniversare și a avut un mare succes.

Toată lumea s-a bucurat de el și unii chiar au cerut o a doua porție. Sunt foarte mulțumită.

Ingrediente pentru blat:

  • 2 ouă
  • 1/3 cană (250 ml) zahăr pudră
  • 1/2 cană făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură cacao

Prepararea blatului:

Bateți ouăle întregi cu zahărul până obțineți o spumă.

Adăugați făina cernută împreună cu cacaua și praful de copt și amestecați bine.

Turnați aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.

Coaceți la 180°C timp de aproximativ 25 de minute. Verificați constant pentru a nu se arde.

Lăsați blatul să se răcească complet.

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 500 g mascarpone (sau brânză de vaci)
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 4 banane

Pentru decor:

  • Ciocolată rasă, după gust
  • Mod de preparare

Prepararea cremei:

Bateți smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până obțineți o frișcă tare.

Adăugați mascarponele și continuați să bateți până când obțineți o cremă omogenă și fermă.

Asamblarea desertului:

Tăiați bananele pe lungime și așezați-le pe blatul răcit. Întindeți crema de mascarpone peste banane și nivelați bine.

Radeți ciocolată deasupra pentru decor.

Răcirea desertului:

Puneți desertul la frigider pentru a se răci și a se întări.

Tăiați-l cu un cuțit ascuțit înainte de servire.

Sfaturi pentru un desert perfect

Alegeți banane coapte:

Utilizați banane bine coapte pentru o dulceață naturală și o textură mai moale. Bananele verzi sau prea coapte nu vor oferi același gust și consistență.

Lăsați desertul la răcit suficient:

Pentru a obține felii perfecte și pentru a permite aromelor să se întrepătrundă, lăsați desertul să stea la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.

Experimentați cu decorul:

Pe lângă ciocolată rasă, puteți adăuga și nuci tocate, fulgi de cocos sau chiar fructe proaspete pentru un plus de textură și savoare.

Poftă bună!

Tags: Retete cu mascarpone

Alte informații utile:

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

rulada cu crema de lapte
Prăjituri

Ruladă perfectă cu budincă: Servește-o la cafea sau pentru copii la micul dejun

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară