angela.
11 iulie (vineri), 2025
angela.

Rulouri cu crenvursti în aluat foietaj – un aperitiv delicios atât rece cât și cald

Rulouri cu crenvursti

Rulourile cu cârnați/crenvurști în aluat foietaj sunt o alegere excelentă pentru o gustare rapidă, sățioasă și savuroasă. Acest aperitiv este perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba de o masă în familie sau o întâlnire cu prietenii.

Aluatul moale, foietat, combinat cu cârnații suculenți, creează o combinație irezistibilă care va cuceri pe toată lumea. Cu această rețetă simplă, puteți pregăti rulouri delicioase în doar câțiva pași, fără a petrece mult timp în bucătărie.

Această rețetă de rulouri cu crenvursti este perfectă pentru un aperitiv delicios sau o gustare sățioasă. Este simplă, rapidă și va fi apreciată de întreaga familie!

Ingrediente:

  • Aproximativ 800 g făină albă
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apă minerală carbogazoasă
  • 1 cub de drojdie (sau un pliculeț de drojdie uscată)
  • 1 linguriță de zahăr
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 lingurițe de sare
  • Aproximativ 8 crenvursti
  • Opțional: 4 linguri de muștar sau smântână
  • 250 g margarină pentru uns aluatul
  • 1 ou pentru ungerea rulourilor

Mod de preparare:

Prepararea aluatului:

Într-un bol, adăugați laptele călduț și zdrobiți drojdia, apoi adăugați zahărul. Amestecați bine și lăsați să stea câteva minute.

Adăugați apă minerală, uleiul și aproximativ 300 g de făină. Amestecați cu o spatulă și adăugați sarea.

Încorporați treptat făina rămasă și frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și omogen.

La final, ungeți cu puțin ulei și lăsați aluatul acoperit cu un prosop curat să crească până își dublează volumul.

Formarea rulourilor:

După ce aluatul a crescut, puneți-l pe o suprafață de lucru și frământați-l puțin. Împărțiți-l în două sau trei părți egale.

Întindeți fiecare parte de aluat și ungeți cu margarină moale. Îndoiți aluatul în straturi, așa cum este arătat în videoclip.

Lăsați aluatul să se odihnească timp de 5 minute, apoi întindeți-l într-un dreptunghi.

Ungeți aluatul cu muștar sau smântână, dacă doriți. Așezați crenvurstii de-a lungul marginii și rulați strâns aluatul.

Tăiați rulourile în bucăți mai mici și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le cu ou bătut.

Lăsați rulourile să stea în tavă în timp ce preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Coaceți până când devin aurii, aproximativ 20-30 de minute.

Savurați aceste rulouri delicioase, călduțe și pufoase, perfect pentru o petrecere sau o gustare rapidă! Poftă bună!

Tags: Retete aperitiv

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară