angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Pască fără aluat, cu brânză de vaci – iese foarte pufoasă, aromată și delicioasă

Pasca fara aluat

Rețetă simplă pentru o pasca delicioasă de brânză de vaci – perfecta pentru ocazia sărbătorilor Pascale insa poate fi pregatita si ca prajitura, pe parcursul anului.

Pentru aroma eu am folosit coaja de lamaie si portocala insa nu este obligatoriu (daca nu va place) – valabil si pentru stafide. Pe acestea le puteti inlocui cu orice alte fructe uscate sau bucati de ciocolata.

Pentru coacere eu am folosit o forma rotunda, cu pereti detasabili, cu circumferinta de 24 cm.

Ingrediente necesare:

  • 750 g brânză proaspata de vaci
  • 5 ouă
  • 200 g smântână
  • 8 g zahăr vanilat
  • Un praf de sare
  • 50 g gris
  • 150-180 g zahăr
  • 50 g stafide (dacă doriți)
  • Coaja de la 1/2 lămâie sau portocala (dacă doriți)

Încălzesc cuptorul la 170 °C.

Mod de preparare:

Într-un castron mare, combin brânza de vaci, smântâna, grisul, sarea și zahărul vanilat. Rad coaja de la jumătate de lămâie si portocala (puteti folosi si coaja la pliculet – deja rasa – este foarte aromata si buna).

Separ albușurile de gălbenușuri. Pun gălbenușurile cu brânza de vaci. Amestec brânza de vaci cu toate ingredientele folosind un blender vertical. Dacă nu aveti blender, puteți strecura brânza de vaci printr-o sită, sau puteți cumpăra una omogenă (pastoasă), apoi trebuie doar să o amestecați cu toate ingredientele.

Adaug puțină făină la stafide, amestec și adaug la brânza de vaci. Clătiți stafidele în prealabil. Pun compozitia finită deoparte pentru a permite grisului să se umfle.

Bat albușurile treptat adăugând zahărul. Bat până se formează vârfuri rigide. Încorporez albușurile bătute în compozitia de brânză de vaci în câteva etape.

Am folosit o forma de copt cu un diametru de 24 cm, am tapetat fundul cu hârtie de copt. Ung pereții cu unt și îi tapetez și ei cu hârtie de copt. Transfer aluatul în formă, îl nivelez.

Coaceți pasca la 170 °C timp de 1 oră… 1 oră 10 minute. Se va ridica cu aproximativ 2 cm, se va rumeni deasupra și se va fixa complet. La final, deschid putin usa cuptorului și o las să se răcească. Presar pasca finită cu zahăr pudră.

Va doresc pofta buna!

Tags: Rețete de pască

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară