angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Prăjitură însiropată cu cremă de vanilie, ciocolată și frișcă

Prajitura insiropata cu crema

Prajitura aceasta irezistibila este o alegere perfectă pentru a întâmpina oaspeții sau ca desert festiv. Aceste felii se disting prin aluatul moale, crema de ciocolată și vanilie, și frișca.

Nuca de cocos rasă de deasupra face prăjitura și mai gustoasă, iar întreaga compoziție aduce bucurie atât celor mici, cât și celor mari.

Succesul prăjiturii este garantat, iar prepararea este aproape imposibil de greșit. Prepararea durează puțin mai mult și trebuie să stea la frigider cel puțin o noapte, dar merită efortul și așteptarea!

Ingrediente pentru aluat:

  • 5 albușuri
  • 5 linguri zahăr tos
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri făină albă
  • 1/2 pachet praf de copt

Pasul 1:

Bateți albușurile spumă tare, adăugați zahărul, uleiul și făina amestecată cu praful de copt.

Turnați aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină (21 x 36 cm) și coaceți la 175°C timp de 15 minute.

Stropiți aluatul copt cu două linguri de lapte (eu folosesc o pensulă pentru a aplica laptele uniform).

Pentru cremă:

  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 pachete zahăr vanilat
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolată neagră

Pasul 2:

Amestecați gălbenușurile cu amidonul de porumb, zahărul pudră și două linguri de lapte până devin omogene. Încălziți restul de lapte și adăugați amestecul de gălbenușuri, fierbind până obțineți o budincă groasă.

După ce budinca s-a răcit puțin, adăugați untul moale tăiat cubulețe și amestecați până se topește complet. Împărțiți crema în două părți egale, adăugând ciocolata tocată sau rasă în una dintre ele.

Alte ingrediente necesare:

  • 200 g biscuiți
  • 400 ml frișcă lichidă
  • Lapte pentru înmuierea biscuiților
  • Fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare

Pasul 3:

Bateți frișca lichidă până devine tare.

Pasul 4:

Pe aluatul însiropat puneți crema de ciocolată, apoi un strat de biscuiți înmuiați în lapte. Întindeți deasupra crema de vanilie și nivelați. Deasupra puneți frișca bătută și presărați fulgii de cocos. Lăsați prăjitura la frigider peste noapte.

Pasul 5:

Tăiați prăjitura în felii și serviți.

Poftă bună!

Sfaturi:

Bateți albușurile până devin spumă tare: Asigurați-vă că albușurile sunt bătute bine pentru a obține un aluat pufos și aerat.

Amestecarea uniformă a cremelor: Încorporați bine untul în budinca răcită pentru a obține o cremă fină și omogenă.

Odihna peste noapte: Lăsați prăjitura să se odihnească în frigider peste noapte pentru ca straturile să se întrepătrundă bine și să obțineți o textură fermă și ușor de tăiat.

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară