angela.
13 iunie (vineri), 2025
angela.

Prăjitură Cappuccino – blaturi pufoase și cremă delicioasă. Foarte ușor de preparat!

Prajitura Cappuccino

Am fost cucerita de această prajitura cu aromă de Cappuccino! Iși păstrează forma bine și se taie frumos.

Blaturile sunt incredibil de moi și pufoase iar crema are o aromă delicioasă de cappuccino! Va recomand sa o incercati pentru a va indulci musafirii si familia.

Ingrediente:

Cremă:

  • 1200 ml lapte
  • 3 pachete de budincă, 40 g fiecare
  • 180 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 5 linguri pline cu pudră de cappuccino (eu folosesc cu aromă de ciocolată)
  • 300 g unt

Prepararea cremei:

Într-o cratiță cu fund gros, torn lapte, adaug zahăr, budincă, amidon de porumb și făină. Amestec și încălzesc pe foc mediu. Amestecând constant, aduc la o consistență groasă. Acopar cu folie de plastic în contact cu crema și las să se răcească.

Blat de cacao:

  • 6 ouă
  • 140 g făină
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 130 g zahăr
  • 2 linguri pudră de cacao

Preparare blat de cacao:

Bat albușurile spumă, cu mixerul, adăugând treptat zahăr. Apoi reduc viteza mixerului și adaug gălbenușurile.

Separat amestec făina, amidonul, cacaoa și praful de copt. Adaug treptat ingredientele uscate și mixez.

Pun hârtie de copt într-o formă (23×33 cm) și torn aluatul. Coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute. Răcesc blatul și îl tai în două straturi egale.

Ingrediente blat alb:

  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 130 g făină

Mod de preparare:

Bat albușurile spumă cu mixerul, adăugând treptat zahărul și bat până se formează vârfuri stabile. Apoi reduc viteza mixerului și adaug gălbenușurile. Adaug făina și praful de copt. Mixez la cea mai mică viteză.

Torn aluatul în aceeași formă. Coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.

Continui prepararea cremei. Bat untul moale până devine spumos cu mixerul. Fără a opri baterea, adaug treptat amestecul preparat.

La final, adaug cappuccino și amestec.

Asamblez prajitura – Ung primul blat de cacao cu cremă, pun deasupra blatul alb și de asemenea ung cu cremă. La final, pun stratul de ciocolată și ung întreaga prajitura cu cremă, sus și pe laturi.

Decorez după dorință. Pun prajitura în frigider pentru 6-8 ore, mai bine peste noapte. Poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară