angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Prăjitură umedă cu cremă de cafea: extraordinar de aromată, moale și bună. Trebuie încercată neapărat!

Prajitura cu cafea

Ați dori să vă îmbunătățiți ziua cu aroma și gustul unei prajituri delicioase, cu blaturi umede si crema fina? Avem o rețetă pentru o prăjitură umedă cu cafea care va încânta fiecare iubitor de cafea!

Pregătiți acasă o prăjitură umedă cu cafea care va încânta fiecare pofticios. Această prajitura este ușoară, aerată, și în fiecare îmbucătură, veți simți gustul delicios al cafelei.

Ingrediente necesare:

Sirop de cafea:

  •         10g cafea instant
  •         1 linguriță pudră de cacao
  •         1 linguriță apă fierbinte

Se amestecă 10g cafea instant, 1 linguriță pudră de cacao și 1 linguriță apă fierbinte. Se amestecă bine pana se dizolva cafeaua.

Amestec de gălbenuș:

  •         60g zahăr pudră
  •         4 gălbenușuri
  •         55g ulei
  •         60g lapte
  •         1 linguriță extract de vanilie

Într-un alt castron, se amestecă 60g zahăr pudră și 4 gălbenușuri. Se amestecă până când zahărul se dizolvă, apoi se adaugă 55g ulei și 60g lapte.

Acum se adaugă cafeaua dizolvată și 1 linguriță extract de vanilie. Se amestecă 110g făină de grâu cu 1/2 linguriță praf de copt și 1/4 linguriță sare, se cerne în amestec. Se amestecă bine și se lasă deoparte.

Amestec de făină:

  •         110g făină de grâu
  •         1/2 linguriță praf de copt
  •         1/4 linguriță sare

Amestec de albuș:

  •         4 albușuri
  •         1/2 linguriță oțet
  •         60g zahăr granulat

Se bat 4 albușuri până se formează spumă. Se adaugă 1/2 linguriță oțet și se adaugă treptat 60g zahăr granulat. Se amestecă continuu până se obțin vârfuri rigide.

Se încorporează ușor spuma de albușuri în aluat(amestecul de galbenus combinat cu amestecul de faina), apoi se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu dimensiunea de 28×28 cm. Se coace în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 18-20 minute. Se lasă blatul să se răcească.

Pentru crema de cafea:

  •         2 lingurițe cafea instant
  •         1 linguriță apă fierbinte
  •         150g brânză de smântână
  •         70g zahăr pudră
  •         Un praf de sare
  •         300g frișcă lichidă

Într-un castron, se amestecă 2 lingurițe cafea instant și 1 linguriță apă fierbinte, se amestecă bine și se lasă deoparte.

Pentru glazura de ciocolată:

  •         100g smântână fierbinte
  •         100g ciocolată amaruie

Mod de preparare:

În alt castron, se pune 150g brânză de smântână și se bate până devine netedă. Se adaugă 70g zahăr pudră și un praf de sare și se amestecă. Se adaugă 300g frișcă lichidă și se bate.

Acum se adaugă cafeaua în amestec și se amestecă cu o spatulă. Prăjitura se împarte în două jumătăți. Se întinde crema pregătită pe jumătatea de jos și se nivelează.

Se așază a doua jumătate a prăjiturii deasupra și se întinde din nou crema. Se pune în frigider timp de 1-2 ore să se întărească.

Se adaugă 100g smântână fierbinte la 100g ciocolată amăruie și se amestecă până se topește complet. Se întinde glazura pregătită pe partea de sus a prăjiturii și se pune în frigider timp de 2-3 ore să se întărească.

Prăjitura umedă cu cafea este mai mult decât un desert – este o experiență pentru toate simțurile. Aluatul său umed, cu gust intens de cafea și ganache bogat, va cuceri pe oricine îi dă o șansă. Pofta buna!

Tags: Prăjitură cu cafea

Alte informații utile:

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

rulada cu crema de lapte
Prăjituri

Ruladă perfectă cu budincă: Servește-o la cafea sau pentru copii la micul dejun

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară