Dragii mei, vă invit la o nouă prăjitură delicioasă – de data aceasta cu cafea și banane, cu cremă fină. Este alcătuită dintr-un blat pufos cu cafea, cremă, banane și spumă de cafea. Totul este presărat cu ciocolată albă rasă.
Prăjitura este delicioasă, foarte elegantă. Vă invit cu drag să încercați rețeta.
Tavă 25×35 cm – folosesc o cană de 250 ml.
INGREDIENTE BLAT
- 6 ouă
- 0,5 cană zahăr
- 0,5 cană făină albă de grâu pentru prăjituri
- 2 linguri cacao
- 1,5 lingurițe praf de copt
Mod de preparare blat:
Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul, scădem viteza mixerului și adăugăm gălbenușurile. Cernem făina, praful de copt și cacaua – amestecăm ușor.
Folosim o tavă 25×35 cm, punem în cuptorul preîncălzit la 180°C, încălzire sus-jos, fără ventilație, coacem aprox. 25 de minute.

Lăsăm la răcit și tăiem blatul în două foi.
CREMĂ
- 750 ml lapte
- 3 budinci de frișcă fără zahăr, câte 40 g fiecare
- 3/4 cană zahăr
- 200 g unt
Preparare crema:
Fierbem 3 budinci în 750 ml lapte și cu 3/4 cană zahăr – lăsăm să se răcească. Untul la temperatura camerei îl mixăm și adăugăm treptat budinca (tot la temperatura camerei).
Blatul se poate însiropa opțional cu cafea, întindem crema, acoperim cu al doilea blat și acesta se însiropează ușor cu cafea neîndulcită.
Așezăm felii de banane. Bananele se ung cu suc de lămâie pentru a nu se înnegri.

SPUMĂ DE CAFEA
- 500 ml smântână pentru frișcă 30 sau 36%
- 2 linguri gelatină
- 125 ml apă fierbinte
- 4 linguri cafea instant tip crema
- 4 linguri zahăr pudră
ÎN PLUS
- 4 banane mari
- ciocolată rasă pentru decor
- suc de lămâie pentru ungerea bananelor
- cafea pentru însiroparea blatului
SPUMĂ DE CAFEA
Dizolvăm cafeaua și gelatina în apa fierbinte, amestecăm și lăsăm la răcit. Batem frișca cu zahărul pudră, adăugăm gelatina cu cafea și mixăm puțin.
Intindem imediat peste prăjitură, presărăm cu ciocolată albă rasă. Punem prăjitura la frigider, ideal peste noapte.
Se taie frumos, este fină, nu prea dulce, foarte elegantă.































