angela.
21 octombrie (marți), 2025
angela.

Prăjitură cu cafea, banane, cremă și blat pufos – un desert gustos și elegant

prajitura cu banane si spuma de cafea

Dragii mei, vă invit la o nouă prăjitură delicioasă – de data aceasta cu cafea și banane, cu cremă fină. Este alcătuită dintr-un blat pufos cu cafea, cremă, banane și spumă de cafea. Totul este presărat cu ciocolată albă rasă.

Prăjitura este delicioasă, foarte elegantă. Vă invit cu drag să încercați rețeta.

Tavă 25×35 cm – folosesc o cană de 250 ml.

INGREDIENTE BLAT

  • 6 ouă
  • 0,5 cană zahăr
  • 0,5 cană făină albă de grâu pentru prăjituri
  • 2 linguri cacao
  • 1,5 lingurițe praf de copt

Mod de preparare blat:

Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul, scădem viteza mixerului și adăugăm gălbenușurile. Cernem făina, praful de copt și cacaua – amestecăm ușor.

Folosim o tavă 25×35 cm, punem în cuptorul preîncălzit la 180°C, încălzire sus-jos, fără ventilație, coacem aprox. 25 de minute.

Lăsăm la răcit și tăiem blatul în două foi.

CREMĂ

  • 750 ml lapte
  • 3 budinci de frișcă fără zahăr, câte 40 g fiecare
  • 3/4 cană zahăr
  • 200 g unt

Preparare crema:

Fierbem 3 budinci în 750 ml lapte și cu 3/4 cană zahăr – lăsăm să se răcească. Untul la temperatura camerei îl mixăm și adăugăm treptat budinca (tot la temperatura camerei).

Blatul se poate însiropa opțional cu cafea, întindem crema, acoperim cu al doilea blat și acesta se însiropează ușor cu cafea neîndulcită.

Așezăm felii de banane. Bananele se ung cu suc de lămâie pentru a nu se înnegri.

SPUMĂ DE CAFEA

  • 500 ml smântână pentru frișcă 30 sau 36%
  • 2 linguri gelatină
  • 125 ml apă fierbinte
  • 4 linguri cafea instant tip crema
  • 4 linguri zahăr pudră

ÎN PLUS

  • 4 banane mari
  • ciocolată rasă pentru decor
  • suc de lămâie pentru ungerea bananelor
  • cafea pentru însiroparea blatului

SPUMĂ DE CAFEA

Dizolvăm cafeaua și gelatina în apa fierbinte, amestecăm și lăsăm la răcit. Batem frișca cu zahărul pudră, adăugăm gelatina cu cafea și mixăm puțin.

Intindem imediat peste prăjitură, presărăm cu ciocolată albă rasă. Punem prăjitura la frigider, ideal peste noapte.

Se taie frumos, este fină, nu prea dulce, foarte elegantă.

Tags: Desert cu bananePrăjitură cu cafea

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară