angela.
26 septembrie (vineri), 2025
angela.

Prajitura cu mere, brânză de vaci și budincă – echilibru perfect între dulce-acrișor-cremos

prajitura cu mere crema si branza de vaci

Această prăjitură cu mere, budincă de vanilie și brânză de vaci este o combinație delicioasă de arome și texturi, care îmbină prospețimea fructelor, finețea budincii și cremozitatea brânzei într-un desert complet. Straturile se așază frumos unele peste celelalte, iar fiecare mușcătură oferă un echilibru perfect între dulce, acrișor și cremos.

Rețeta este ideală pentru ocazii speciale, dar și pentru zilele în care vrei pur și simplu să răsfeți familia cu ceva bun. Se prepară ușor, fără tehnici complicate, iar rezultatul este spectaculos – o prăjitură aspectuoasă, cu gust de casă și succes garantat la orice masă.

Pentru stratul principal:
  • 2 foi de aluat fraged
  • 700g mere rase grosier
  • Zahăr brun după gust (de exemplu, 3 linguri)
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 1 ou pentru ungerea aluatului

1) Pregătirea stratului principal: în partea de jos a unei tăvi mai mici, puneți o foaie de aluat fraged. Presărați merele rase amestecate cu zahărul brun și scorțișoara.

Stratul de budincă:
  • 2 plicuri de budincă vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahăr brun

2) Pregătirea stratului de budincă: gătiți budinca de vanilie în lapte cu zahărul brun. Turnați budinca încă caldă peste stratul de mere.

Stratul de brânză de vaci:
  • 2 pachete de brânză de vaci semidegresată
  • 1 ou
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de amidon

3) Pregătirea stratului de brânză de vaci: amestecați brânza de vaci semidegresată cu oul, mierea și amidonul. Întindeți acest amestec peste stratul de budincă.

4) Stratul final: puneți deasupra a doua foaie de aluat fraged și ungeți cu ou bătut.

5) Coacerea: coaceți prajitura în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute.

Prajitura cu mere, brânză de vaci și budincă este gata! Această prajitura  excepțională va impresiona prin profilul său bogat de arome și va deveni cu siguranță un favorit pe orice masă festivă.

Poftă bună!

Tags: Desert cu branzaDesert cu vaniliePrajitura cu mere

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară