angela.
26 septembrie (vineri), 2025
angela.

Prăjitura Trio De Ciocolată: un desert foarte fin, pe blat pufos de cacao

prajitura trio choco

Această prăjitură cu trei tipuri de cremă și blat de ciocolată este o adevărată delicatesă, perfectă pentru orice ocazie specială sau pentru un desert deosebit.

Combinând gustul intens al ciocolatei cu finețea mascarpone-ului și a frișcii, acest desert devine o adevărată splendoare atât pentru ochi, cât și pentru papilele gustative. Blatul umed și pufoasă, împreună cu cele trei creme bogate în ciocolată, creează o armonie de arome care va încânta orice iubitor de dulciuri.

Fiecare strat de cremă adaugă o textură cremoasă și o nuanță distinctă, iar ciocolata topită în fiecare cremă face ca acest desert să fie irezistibil. De la ciocolata intensă la cea albă, fiecare strat se completează perfect, iar rezultatul final va impresiona cu siguranță orice invitat.

Blat:

  • 165 g unt sau margarin
  • 200 g ciocolată pentru gătit
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g făină albă

Preparare:

Topiți împreună untul și ciocolata, apoi lăsați puțin să se răcească. Bateți albușurile spumă tare, adăugând treptat zahărul. În amestecul de ciocolată și unt, adăugați gălbenușurile, unul câte unul, apoi încorporați făina, amestecând cu un tel.

La final, încorporați spuma de albușuri. Turnați compoziția într-o tavă de dimensiuni 30 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt, și coaceți la 180°C timp de 20-25 minute.

Creme:

  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată pentru gătit
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată albă

Preparare:

Amestecați mascarponele la temperatura camerei cu zahărul pudră și esența de vanilie. Cu o spatulă, încorporați frișca lichidă bătută anterior până devine o cremă moale. Împărțiți compoziția în trei părți egale.

În fiecare parte, încorporați câte un tip de ciocolată topită separat pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde. Aplicați cremele pe blat, începând cu cea mai închisă la culoare (ciocolata pentru gătit) și terminând cu cea albă.

Prajitura Duga de ciocolată

Tags: Prăjitură cu ciocolatăPrăjitură cu ciocolată albăRetete cu mascarpone

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară