angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Cașcaval de casă – Brânză fină și gustoasă: 1 litru de lapte, 1 kg brânză de vaci, 40-50g unt, sare și bicarbonat

cascaval-de-casa-branza-fina-gustoasa

Descoperă cât de simplu este să pregătești acasă un cașcaval delicios, fără aditivi sau conservanți! Cu doar câteva ingrediente la îndemână – lapte proaspăt, brânză de vaci și unt – vei obține o brânză fină, cremoasă și extrem de gustoasă. Este soluția ideală pentru cei care doresc să evite produsele procesate și să savureze o variantă sănătoasă și naturală.

Pe lângă faptul că este incredibil de simplu de preparat, acest cașcaval poate fi personalizat după gust, adăugând ierburi aromatice sau condimente. Rezultatul este perfect pentru un mic dejun sănătos, un sandwich delicios sau chiar pentru a fi servit ca aperitiv la mese festive.

Ingrediente necesare:

  • 1 L lapte
  • 1 kg brânză de vaci
  • 40-50 g unt
  • Sare după gust
  • Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Turnăm laptele într-o cratiță adâncă. Punem cratița pe foc și aducem laptele aproape de punctul de fierbere. Adăugăm brânza de vaci și, amestecând continuu, așteptăm să se topească. După ce brânza se topește, încălzim compoziția pentru încă 2-2,5 minute până zerul se separă.

Transferăm compoziția într-o strecurătoare și presăm cu lingura pentru a o separa de cea mai mare parte a zerului.

Transferăm brânza înapoi în cratiță, adăugăm sare, bicarbonat, unt și amestecăm. Punem cratița pe foc mediu și încălzim brânza timp de 3 minute. Când devine lipicioasă, vâscoasă și greu de amestecat, înseamnă că este gata.

Transferăm brânza topită într-o formă unsă cu un pic de ulei. Uniformizăm, acoperim suprafața ei cu folie alimentată și o lăsăm să se răcească până la temperatura camerei. Ulterior, o dăm la frigider pentru minim 3 ore.

După cele 3 ore, răsturnăm brânza topită pe o farfurie.

Gustul său cremos și textura fină îl fac irezistibil pentru întreaga familie, iar faptul că este complet natural îl transformă într-o alegere excelentă pentru o alimentație echilibrată.

Păstrează cașcavalul în frigider, învelit în folie alimentară, pentru a-i menține prospețimea mai mult timp. Încearcă să-l servești alături de pâine de casă sau fructe proaspete pentru o combinație spectaculoasă! Poftă bună și multă sănătate!

Alte informații utile:

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

prajitura-primii-fulgi-de-nea-casa
Sfaturi Practice

Prăjitura “Primii fulgi de nea” – cremoasă și delicioasă – fără coacere

prajitura-doua-blaturi-si-crema-ness
Sfaturi Practice

Prăjitură cu două blaturi fine și cremă de ness

prajitura-ciocolata-mascarpone-rapida
Sfaturi Practice

Prăjitură cu ciocolată și mascarpone

prajitura-nanaimo-deliciu-rapid-si-usor
Sfaturi Practice

Prăjitură Nanaimo – Un Deliciu de Cofetărie. Salvează rețeta

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară