angela.
10 septembrie (miercuri), 2025
angela.

Cea mai suculentă friptură de porc, gătită la cuptor

ceafa de porc cu seminte de mustar

Dacă îți plac preparatele din carne suculente și aromate, rețeta de bunișină din ceafă de porc este perfectă pentru tine! Această rețetă este ușor de pregătit și îți va aduce un gust deosebit, ideal pentru o masă de familie sau un prânz festiv.

Cu o marinadă delicioasă și un amestec de condimente aromate, vei obține un preparat cu o textură fragedă și o crustă rumenă, perfectă pentru a fi servită atât caldă, cât și rece. Fie că o servești ca antreu sau ca fel principal, această bunișină va fi cu siguranță un succes!

Ingrediente:

  • Ceafă de porc – 1200 g
  • Muștar în boabe – 2 linguri
  • Sos de soia – 2 linguri
  • Sos dulce de chili – 1 lingură
  • Ulei vegetal – 1 lingură
  • Usturoi – 3 căței
  • Piper măcinat – 1/2 linguriță
  • Hrean cremos – 2 lingurițe

Pentru marinadă:

  • Apă – 500 ml
  • Sare – 1 lingură
  • Piper parfumat – 4 boabe
  • Piper negru – 20 de boabe
  • Frunze de dafin – 3
  • Semințe de coriandru – 1 linguriță
  • Rozmarin – 1 linguriță
  • Cimbru – 1 linguriță
  • Usturoi – 3 căței

Mod de preparare:

Spălați bine ceafa de porc și uscați-o.

Într-o cratiță puneți 500 ml de apă. Adăugați sare, piper boabe, piper aromat, semințe de coriandru, rozmarin, cimbru și 3 frunze de dafin.

Fierbeți timp de 3-4 minute. Opriți focul și lăsați să se răcească complet.

Tăiați 3 căței de usturoi și adăugați-i în marinadă.

Cea mai suculentă friptură de porc, gătită la cuptorCarnea se pune într-un sac rezistent și se toarnă marinada peste ea.

Se pune în frigider pentru toată noaptea.

După ce carnea s-a pătruns cu aromele, îndepărtăm toate condimentele și uscăm carnea.

Într-un bol, amestecați:

  • 2 linguri de muștar cu boabe,
  • 2 linguri de sos de soia,
  • 1 lingură de sos dulce de chili,
  • 1 lingură de ulei vegetal,
  • 2 lingurițe de hrean cremos,
  • 0,5 linguriță de piper măcinat,
  • 3 căței de usturoi.

Carnea se leagă cu sfoară culinară și se prăjește în tigaie pe toate laturile.

Pentru a păstra carnea suculentă în interior și a obține o crustă frumoasă la exterior, prăjiți fără ulei, la foc mare.

Cea mai suculentă friptură de porc, gătită la cuptorLuăm folie de aluminiu. Punem carnea și o ungem pe toate laturile.

Se înfășoară în folie de aluminiu.

Se pune în cuptorul preîncălzit la 190 °C și se coace timp de 90 de minute.

Cea mai suculentă friptură de porc, gătită la cuptorSe poate consuma fierbinte.

Eu voi lăsa să se răcească complet, pentru ca carnea să devină mai fermă.

Friptura este gata!

Cea mai suculentă friptură de porc, gătită la cuptor

Pofta buna tuturor!

Tags: Retete cu carne de porc

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară