angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Rețetă de ardei cu usturoi la borcan pentru iarnă! Cui îi plac ardeii să ridice mâna sus!

ardei-gras

Astăzi vă prezentăm o rețetă minunată de ardei roșu cu gust de usturoi la borcan – o gustare perfectă pentru timpul iernii. Acești ardei pot fi adăugați în diverse salate și supe, sau pot fi serviți la mesele de sărbătoare. Vă garantăm că nu veți regreta dacă îi veți pregăti!

Ingrediente

  • 3 kg ardei roșu
  • Un mănunchi de verdeață (mărar sau pătrunjel)
  • 10 căței de usturoi
  • 250 ml ulei
  • 1 pahar de zahăr
  • 500 ml oțet
  • 3 linguri sare
  • 5 boabe de piper negru
  • 1 frunză de dafin

Mod de Preparare

Pregătirea Ingredientelor:

Curățați ardeii de semințe și tăiați-i felii mari.

Tăiați usturoiul mărunt. Un truc pentru a-l mărunți mai ușor este să puneți cuțitul paralel peste usturoi, să-l presați ușor, apoi să-l tocați.

Tocați mărarul proaspăt sau pătrunjelul.

Sterilizarea Borcanelor:

Sterilizați borcanele și capacele în apă clocotită pentru a asigura o conservare sigură și igienică.

Prepararea Marinadei:

Într-o cratiță, amestecați oțetul de mere de 9% și uleiul.

Adăugați zahărul, sarea și frunza de dafin.

Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția la punctul de fierbere.

Gătirea Ardeilor:

Puneți ardeii, pe rând, în cratiță și fierbeți-i timp de 4-5 minute.

Scoateți ardeii și puneți-i în borcan.

Adăugarea Usturoiului și Verdeții:

Procedați similar cu usturoiul și verdeața: fierbeți-le câteva minute și adăugați-le în borcan.

Finalizarea Conservării:

Nu aruncați lichidul din cratiță! Turnați-l peste ardei în borcan.

La fundul borcanului puneți boabele de piper negru.

Frunza de dafin nu o adăugați în borcan.

Acoperiți borcanele cu capace și acoperiți-le cu o plapumă pentru a se răci lent.

Sfat pentru Diversificare:

Pentru un aspect mai atractiv, folosiți ardei de diverse culori.

Această rețetă de ardei roșu cu gust de usturoi la borcan este o gustare delicioasă și versatilă, perfectă pentru a fi savurată în timpul iernii. Încercați-o și împărtășiți-o cu cei dragi!

Poftă bună!

Alte informații utile:

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

cultura ardei
Casă și grădină

Cu ce trebuie stropiți ardeii în lunile Iulie și August? iată secretul care ne poate oferi o recoltă bogată până toamna târziu

stropire-cu-caenusa
Casă și grădină

Stropeste roșiile cu cenusa, drojdie sau lapte si le scapi de boli – Uite aici 6 ingrasaminte pe care le ai la acasă

tratament usturoi
Casă și grădină

Tratează usturoiul pentru ca frunzele să nu se îngălbenească și să se usuce

v
Casă și grădină

Efectul său rapid vă va repara chiar și o orhidee putrezită!

florile-din-casă-cu-acestă-băutură-magică
Casă și grădină

Transformă-ți florile din casă cu acestă băutură magică. vor crește și vor inflori peste noapte!

ingrasamant-castraveti
Casă și grădină

Cu acest ingredient castraveții vor crește văzând cu ochii

mancare-gaini
Casă și grădină

Ce NU au voie să mănânce găinile – lista completă cu alimente aparent inofensive

gaine-oua
Casă și grădină

Ce să le dai la găini să mănânce pentru a facemai multe ouă! Drojdia este ingredientul banal, dar eficient pe care sigur îl ai și tu în casă

tiramisu-delicios
Casă și grădină

Tiramisu Delicios – Rețetă Autentică Pas cu Pas

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară