angela.
25 septembrie (joi), 2025
angela.

Prăjitură cu blat de mac și jeleu de portocale – o recomand pentru că este super bună!

prajitura cu mac si jeleu de portocale

Această prăjitură cu mac și jeleu de portocale este o alegere perfectă pentru orice masă festivă. Blatul de mac, ușor și pufoasă, se combină perfect cu crema de frișcă și jeleul proaspăt de portocale, iar glazura de ciocolată neagră completează armonios gustul.

Este simplu de preparat și poate fi servită și sub formă de tort, fiind un desert rafinat și delicios care va impresiona toți invitații. Poftă bună!

Blat cu mac (tavă 24x24cm):

  • 5 ouă (mărimea L)
  • 150 g zahăr
  • 100 g mac măcinat, uscat
  • 115 g făină albă
  • 1 linguriță plină de praf de copt
  • 100 ml ulei

Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă tare cu mixerul, adăugând treptat zahărul spre final. În compoziția lucioasă adăugăm gălbenușurile și mixăm. Turnăm uleiul treptat, mixând continuu.

Adăugăm ingredientele uscate și amestecăm ușor la viteză mică, doar până când se omogenizează. Tapetăm fundul tăvii cu hârtie de copt. Turnăm compoziția în tavă și coacem în cuptorul preîncălzit la 170°C (ventilație) timp de aproximativ 30-35 de minute, până trece testul scobitorii.

După coacere, scoatem blatul, îl lăsăm să se răcească și îl tăiem în două foi. Una dintre foi rămâne în tavă, cealaltă se pune deoparte pentru utilizare ulterioară.

Jeleu de portocale (tavă 21x21cm):

  • 4 portocale (aproximativ 900 g)
  • 1 plic de gelatină cu aromă de portocale (72 g)

Curățăm portocalele de coajă, le tăiem în bucăți mai mici și le punem într-o cratiță. Le mixăm ușor cu un blender (astfel încât să lase suc, dar bucățile de fructe să fie încă vizibile). Le aducem la punctul de fierbere și adăugăm gelatina cu aromă de portocale. Amestecăm bine până când gelatina se dizolvă complet. Lăsăm să se răcească. Tapetăm tava cu folie alimentară, turnăm compoziția și o lăsăm să se răcească în frigider.

Cremă de frișcă:

  • 500 ml frișcă lichidă 30% (bine răcită)
  • 250 g mascarpone (bine răcit)
  • 2 linguri de zahăr pudră

Mixăm bine toate ingredientele până obținem o cremă densă.

Glazură de ciocolată:

  • 100 ml frișcă lichidă 30%
  • 100 g ciocolată neagră 70%

Încălzim frișca foarte bine. Adăugăm ciocolata tăiată mărunt, o lăsăm să se topească câteva minute și apoi amestecăm până obținem o glazură omogenă.

Cum se prepară prăjitura cu mac și portocale

Întindem jumătate din crema de frișcă peste primul blat de mac. Adăugăm jeleul de portocale, apoi restul cremei și acoperim cu cel de-al doilea blat de mac. Decorăm cu glazură de ciocolată.

Poftă bună!

Prăjitură cu mac și jeleu de portocale

Prăjitură de Crăciun

Tags: Prăjitură cu ciocolatăRetete cu mascarponeRetete cu portocale

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară