angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

reteta de sirop de brad

Siropul de brad infuzat la rece este una dintre cele mai delicate și eficiente forme de a extrage din natură un remediu autentic, fără fierbere, fără aditivi, doar cu răbdare și lumină. Este ideal pentru calmarea tusei, eliberarea căilor respiratorii, întărirea imunității și susținerea organismului în perioadele de răceală sau oboseală. Lăstarii de brad, bogați în vitamina C, rășini și uleiuri esențiale, transformă acest sirop într-un aliat de nădejde pentru întreaga familie.

Prepararea se face simplu, în straturi de zahăr și lăstari proaspeți, lăsați la soare pentru a elibera sucul vindecător. Este un proces lent, dar plin de satisfacție, mai ales când deschizi un borcan în mijlocul iernii și simți mirosul proaspăt de pădure.

Despre culesul lăstarilor de brad:

  • Nu faceți acest lucru pe o proprietate străină, puteți distruge complet un copac.
  • Ideal ar fi să luați câțiva lăstari din fiecare copac, cu grijă, fără să-l smulgeți.
  • Dacă o faceți în pădure, căutați lăstari auto-creați, nu plante cultivate.
  • Este ideal să luați pe proprietatea proprie sau cu permisiune de la cunoscuți.
  • Nu smulgeți ramura centrală (acea ramură de mijloc).
  • Luați doar acele lăstari tineri, verzi.

SIROP DE BRAD INFUZAT LA RECE

Materiale necesare:

  • lăstari de brad
  • zahăr alb granulat
  • borcane mari cu capace
  • pentru finalizare apă + lămâie

Mod de preparare:

Începeți prin a spăla borcanele în apă cu detergent. Clătiți-le bine. Când fac astfel de experimente bacteriologice, le „coaceți” în cuptor la 150 de grade pentru 10 minute, iar capacele le fierb 5 minute în apă fierbinte. Le așez pe o cârpă curată.

În borcane, puneți alternând zahărul și lăstarii de brad. Prima și ultima strată va fi de zahăr. Folosiți aproximativ 1 cm de zahăr și 3-5 cm de lăstari de brad.

Dacă v-a rămas zahăr pe gura borcanului, ștergeți-l cu un șervețel.

Pentru a închide borcanele bine, întindeți folie proaspătă peste gura borcanului și puneți capacul deasupra.

Puneți borcanele la fereastră. Ideal este să fie la soare aproximativ jumătate de zi. Fără soare deloc nu funcționează, dar pe un soare plin pe tot parcursul zilei nu a funcționat pentru prietena mea.

Prima zi

Cam a treia zi

După 4 săptămâni

După a treia săptămână, m-am întrebat dacă nu ar trebui să îl scurg, dar peste tot scria „până se dizolvă zahărul”. Ei bine, la mine nu s-a întâmplat asta, nici la mama prietenului meu, care a încercat și ea din aceeași recoltă, pe altă fereastră, în alte borcane… Așa că l-am scurs după 4 săptămâni cu tot cu zahăr. În orice caz, schimbarea culorii nu a avut un efect prea mare. Oricum, când scurgeți siropul, trebuie să miroasă proaspăt și a pădure.

Data viitoare voi scurge după 3 săptămâni, pentru că acum una dintre sticle a fost proastă (a prins mucegai – întotdeauna verificați cu atenție înainte de a scurge).

Mai întâi am lăsat tot siropul să se scurgă cât a putut. Puneți-l într-un alt borcan, acesta este „siropul”. Păstrați-l într-un loc rece.

Și pentru că nimic nu se aruncă și resturile de zahăr sunt vizibile, puneți lăstarii rămași într-o cratiță. Adăugați un pic de apă, ideal puțină zeamă de lămâie sau câteva felii de lămâie. Lăsați-le să se dizolve și să fiarbă. Apoi strecurați-le într-un alt borcan. Păstrați-le într-un loc rece.

Ambele siropuri merg în frigider. Și pentru că nu știu cum să păstrez siropurile mult timp, pot doar să recomand să le beți curând, pentru sănătatea voastră. De asemenea, se spune că siropul infuzat la rece poate rezista un an în frigider.

Siropul de brad ar trebui să ajute la tuse și răceală (descompune mucusul, eliberează căile respiratorii, ușurează expectorația) și cel infuzat la rece are destul de multă vitamina C. Mie îmi place pur și simplu

Tags: Sirop de brad

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară