angela.
26 septembrie (vineri), 2025
angela.

Prăjitură cu cocos și gem: Un desert simplu pentru orice ocazie

prajiura cu nuca de cocos si gem

Dacă vrei un desert care să îmbine gustul dulce-acrișor al fructelor cu textura pufoasă a blatului, prăjitura cu cocos și dulceață e fix ce-ți trebuie. Se face simplu, cu ingrediente accesibile și are un aer de prăjitură „ca la mama acasă”. Brânza dulce și smântâna fermentată îi dau frăgezime, iar sucul de portocală adaugă o notă fresh care echilibrează perfect aroma intensă de cocos și dulceață.

Este ideală pentru o gustare rapidă, pentru musafiri sau pentru un weekend leneș în familie. Se păstrează bine câteva zile și, chiar mai important, e un desert care poate fi personalizat cu gemul preferat sau chiar cu bucăți de fructe.

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 2 ouă
  • 6 linguri de zahăr tos
  • 1 smântână fermentată
  • jumătate de cutie de brânză dulce
  • 70 g unt topit
  • sucul de la o portocală
  • jumătate de plic de praf de copt
  • făină albă (după ochi)
  • 1/3 plic de fulgi de cocos

Pentru decor:

  • dulceață
  • merișoare (sau gem de merișoare grosier)
  • cocos

Cum procedăm:

1️⃣ Într-un bol, amestecați ouăle, zahărul, smântâna, brânza dulce, untul, sucul de portocală, praful de copt, făina și fulgii de cocos. Omogenizați bine până obțineți un aluat neted.

2️⃣ Întindeți aluatul pregătit într-o tavă mai mică tapetată cu hârtie de copt.

3️⃣ Coaceți până se rumenește frumos. După răcire, tăiați blatul pe lungime în două.

4️⃣ Ungeți partea de jos cu dulceață, apoi așezați deasupra cealaltă jumătate de blat.

Rețetă prăjitură cu cocos și dulceață

5️⃣ Ungeți din nou partea superioară cu dulceață, adăugați merișoarele și presărați fulgii de cocos.

6️⃣ Lăsați să se odihnească puțin și serviți.

Rețetă prăjitură cu cocos și dulceață

Vă dorim poftă bună!

Sfaturi utile:

🥥 Folosește o dulceață mai groasă (ca de prune sau vișine) – va rămâne bine așezată între blaturi și nu va curge.

🍊 Sucul de portocală trebuie să fie proaspăt stors – aduce un plus de aromă și lejeritate aluatului.

🎂 Dacă vrei o prăjitură mai pufoasă, poți bate albușurile separat și să le încorporezi la final, pentru un efect aerat.

Tags: Prăjitură cu cocos

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

dulceata din conuri de brad taiate
Rețete

Dulceață din conuri de brad, verzi, tăiate – uite cantitățile și prepararea

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară