angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta clasica de socata

Socul este o adevărată farmacie naturală, care atrage prin culorile intense și parfumul său pătrunzător. Are nenumărate proprietăți terapeutice și beneficii pentru imunitate (gripă, febră, constipație, inflamații ale cavității bucale, infecții ale căilor respiratorii superioare etc.).

Părțile recoltate din soc sunt în special florile (întreaga inflorescență) și fructele. Astăzi vă ofer o rețetă de limonadă răcoritoare și ușor acidulată din flori de soc, pentru consum rapid. Ne-o pregătea mama în copilărie, în mod regulat, în această perioadă. Nu voi uita niciodată acel parfum și gustul proaspăt al băuturii scoase direct din frigider. Ingredientele sunt pentru un borcan de 5 litri.

Ingrediente

  • 500 g zahăr
  • 1 buc lămâie
  • 1 linguriță acid citric
  • un vârf de cuțit drojdie uscata
  • 5 flori mari soc

Mod de preparare

Dizolvăm zahărul într-o jumătate de litru de apă fierbinte și turnăm soluția în borcan.

Tăiem lămâia felii și o adăugăm în borcan.

Adăugăm acidul citric, florile de soc și completăm cu apă de la robinet până sus. Amestecăm bine.

Acoperim borcanul cu celofan și îl punem într-un loc cald, chiar și la soare. Lăsăm la soare timp de 2–3 zile, iar dacă vremea este mai răcoroasă, chiar mai mult. Băutura ar trebui să fermenteze ușor și să apară bule. Avem grijă să nu se formeze mucegai la suprafață. De aceea, încerc să grăbesc fermentarea adăugând un praf de drojdie uscată. Apoi, este suficient să ținem borcanul la soare 1–2 zile.

După fermentare, strecurăm băutura în sticle, o păstrăm la frigider și o servim cu gheață. Dacă vi se pare prea dulce, o puteți dilua cu apă sau apă minerală. Dar copiii vor adora această băutură dulce 🙂

Florile de soc rămase le-am întins într-un strat subțire pe o pânză și le-am uscat. Este indicat să le uscați într-un loc întunecos și cald, pentru a-și păstra culoarea frumoasă. Cu cât se usucă mai repede, cu atât mai bine. Usc doar partea cu flori, iar tulpinile groase le tai, deoarece au nevoie de mai mult timp pentru uscare. Vă doresc un weekend plăcut.

Tags: Retete cu soc

Alte informații utile:

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

negresa-pufoasa-cu-glazura-ciocolata
Sfaturi Practice

Negresă delicioasă și pufoasă, cu glazură de ciocolată

prajitura-primii-fulgi-de-nea-casa
Sfaturi Practice

Prăjitura “Primii fulgi de nea” – cremoasă și delicioasă – fără coacere

prajitura-doua-blaturi-si-crema-ness
Sfaturi Practice

Prăjitură cu două blaturi fine și cremă de ness

prajitura-ciocolata-mascarpone-rapida
Sfaturi Practice

Prăjitură cu ciocolată și mascarpone

prajitura-nanaimo-deliciu-rapid-si-usor
Sfaturi Practice

Prăjitură Nanaimo – Un Deliciu de Cofetărie. Salvează rețeta

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară