angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Sandviș de înghețată și ciocolată  – super cremos și bun

Sandvis de inghetata

Salutări tuturor! Astăzi pregătim sandvișuri de înghețată cremoasă de casă cu ciocolată.

Sandvișul cu înghețată și ciocolată este un desert simplu și delicios care îmbină perfect cremozitatea înghețatei de casă cu crocantul biscuiților și gustul intens al ciocolatei.

Este un desert răcoritor și ușor de preparat, ideal pentru zilele călduroase sau pentru a satisface pofta de dulce într-un mod rapid și simplu.

Cu doar câteva ingrediente la îndemână, puteți pregăti un desert care va cuceri toți membrii familiei, fiind perfect pentru a fi savurat în orice moment al zilei.

Indiferent dacă îl serviți la o petrecere sau ca o gustare dulce, acest sandviș cu înghețată va deveni cu siguranță unul dintre preferatele dumneavoastră.

Ingrediente:

  • Smântână: 500 g
  • Lapte: 100-130 ml
  • Lapte condensat: 120-150 g
  • Biscuiți: 12-16 bucăți
  • Ciocolată: 50 g

Mod de preparare:

Dacă folosiți smântână din comerț cu un conținut de grăsime de 33-35%, asigurați-vă că este bine răcită!

Amestecați smântâna bine răcită cu 70 ml de lapte folosind un tel manual, apoi adăugați încă 30 ml de lapte și bateți cu un mixer până când amestecul se îngroașă și devine pufos. Dacă este necesar, adăugați încă 30 ml de lapte, continuând să bateți, și adăugați laptele condensat în fir subțire. Nu bateți prea mult, opriți mixerul imediat ce amestecul devine pufos și aerat.

Dacă folosiți smântână din comerț, nu este nevoie să adăugați lapte! Doar bateți smântâna până devine pufoasă, apoi adăugați laptele condensat după gust.

Tocați ciocolata cu un cuțit. Cerneți bucățile de ciocolată cu ajutorul unei site și adăugați bucățile mai mari în smântână. Amestecați cu grijă.

În orice formă potrivită (eu am folosit o formă reglabilă de 18×18 cm, dar puteți folosi și o formă de copt), așezați biscuiții pe fundul formei. Deasupra, distribuiți smântâna bătută. Acoperiți cu un alt strat de biscuiți, apăsându-i ușor. Acoperiți cu folie alimentară și puneți forma în congelator timp de 4-5 ore.

După ce înghețata s-a întărit, tăiați și savurați sandvișurile de înghețată!

Poftă bună!

Tags: Rețete de înghețată

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară