angela.
13 iunie (vineri), 2025
angela.

Șnițele pufoase și moi, din piept de curcan – așa le fac de fiecare dată

Snitele din piept de curcan

Snitelele sunt preferatele familiei mele pentru ca sunt satioase, consistente si extrem de delicioase. Inainte, obisnuiam sa le dau doar prin faina sau prin ou si pesmet, pentru ca ieseau mai crocante dar de cand am descoperit aceasta modalitate, doar asa le fac.

Carnea se pastreaza foarte moale, suculenta iar crusta este deosebit de buna. Puteti face si voi asa cum am facut eu iar daca va place mai condimentat, puteti pune aceleasi condimente si in faina – ii da un gust foarte bun si aromat.

Ingrediente pentru snitelele de curcan:

  • smântână lichida – 100 g;
  • piept de curcan – 600 g;
  • ou – 1 buc.;
  • lapte – 5 linguri;
  • sare – ½ linguriță;
  • făină – 2 linguri

Mod de preparare:

Într-un castron cu smântână, combinați ouăle, făina și sarea, amestecați bine ingredientele. Turnați laptele în compozitia rezultată, amestecați din nou ingredientele.

Curatati pieptul de curcan, asezonati cu sare și condimente după gust. Frecați pieptul de curcan pentru ca toate condimentele sa fie absorbite in carne.

Se toarnă puțină făină pe o farfurie si se dau pe rand, prin faina, bucatile de piept de curcan. Mai departe, dati carnea printr-un amestec de ou-lapte și prajiti-o într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți curcanul pe ambele părți până se rumenește.

Puteți servi pieptul de curcan prăjit cu orice garnitură, de exemplu, cu piure de cartofi, orez sau couș-couș. Carnea fragedă și suculentă va fi deosebita si pentru salate și paste. In acelasi mod pot fi pregatite si snitelele din piept de pui sau cele din carne de porc.

P.S: pentru ca am taiat pieptul de curcan mai subtire, eu nu l-am mai batut. Voi puteti face asta daca vreti.

Va doresc spor la gatit si pofta buna!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară