Această rețetă pentru tortul cu frișcă este ideală pentru oricine caută un desert rapid și ușor, care să fie atât gustos, cât și popular în rândul copiilor. Cu doar trei ingrediente de bază și fără nevoie de coacere, acest tort este gata în câteva minute.
Am scris in ingrediente plicurile de pudra pentru frisca – ca alternativa la smantana indulcita pentru frisca. Daca aveti in frigider smantana pentru frisca, sa o folositi pentru aceasta reteta – in acest caz nu mai aveti nevoie de lapte.
Laptele va fi necesar doar pentru insiroparea biscuitilor (eu am folosit Petit Beurre). Daca veti folosi smantana pentru frisca, alegeti una cu peste 35% grasime pentru ca se stabilizeaza foarte repede si nu aveti nevoie de intaritor – aceasta trebuie sa fie foarte rece.
INGREDIENTE:
- Pudră de frișcă (4 pachete) (sau 500 ml frisca lichida)
- 600 ml lapte rece (plus suplimentar pentru înmuierea biscuiților)
- Biscuiți
- Optional – fructe
TORT CU FRIȘCĂ – MOD DE PREPARARE:
Puneti intr-un bol mai mare, pudră de frișcă. Adăugați laptele rece și bateți amestecul până devine tare.
Înmuiați biscuiții în lapte rece și așezați-i într-o forma.
Întindeți frișca peste biscuiți și continuați în acest fel până când sunt folosite toate ingredientele.
Ornați desertul cu biscuiți sfărâmați și serviți rece.
Daca folositi smantana pentru frisca – alegeti un sortiment indulcit deja sau adaugati, dupa gust, zahar pudra. Bateti bine pana se intareste frumos.
In momentul in care formati desertul, puteti adauga si fructe (proaspete sau congelate) precum cirese/visine, zmeura sau caise/piersici din compot. Il puteti orna si decora dupa cum doriti.
Acest tort cu frișcă este perfect pentru diverse ocazii, fie că este vorba despre o sărbătoare în familie sau doar despre un desert rapid de weekend. Este atât de simplu încât oricine poate să-l facă, și totuși atât de delicios încât toată lumea îl va iubi.
Pofta buna!