angela.
12 mai (luni), 2025
angela.

Vinete murate pentru iarnă: cu usturoi, roșii și pătrunjel

Vinete cu legume la borcan

Pentru a pastra vinetele la borcan peste iarna puteti face urmatoarea reteta deoarece sunt foarte gustoase, se pastreaza foarte bine si sunt foarte aromate.

Eu am pus cate 1 catel mare de usturoi pentru fiecare borcan insa daca va place gustul de usturoi mai mult atunci puteti pune 2-3 catei, in functie de cum doriti.

Ingrediente:

  • 3 kg de vinete
  • 1 kg de roșii
  • 1 lămâie mare
  • 1 lingura si jumatate de sare grunjoasa (pt muraturi)
  • apă

Pentru fiecare borcan de 500 ml:

  • 1 cățel mare de usturoi sau 2 mai mici
  • 1 linguriță de sare neiodată
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 2 foi de dafin
  • ½ linguriță de boabe de coriandru
  • 10 boabe de piper negru
  • 2 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui
  • 1 lingură de oțet de masă 9%
  • Patrunjel proaspat

Preparare

Turnați 3 litri de apă într-un recipient mare și adăugați o lingură și jumătate de sare. Vinetele se curata de coaja si se taie in bucati (pe lungime). Le punem în apă si se lasă 15 minute.

Să începem să albim vinetele. Pune o oală cu apă pe aragaz și așteaptă să fiarbă. Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie și apoi lăsați-l la fiert.

Pune vinetele in apa timp de 3 minute dupa care le scoatem in strecuratoare si repetam procesul pentru toate vinetele. Tăiați roșiile felii.

Pune câteva boabe de piper și o frunză de dafin pe fundul unui borcan sterilizat. O jumătate de linguriță de semințe de coriandru și un cățel mare de usturoi. Puțină verdeață și umple golul cu felii de vinete. Pentru fiecare borcan, 3-4 bucăți de roșii. Așezați-l cât mai strâns posibil. Mai puneți niște verdeață deasupra.

La final se adauga o lingurita de sare si doua lingurite de zahar + două linguri de ulei de floarea soarelui și o lingură de oțet.

Acoperiți cu un capac. Facem asta cu toate borcanele. Luați o tigaie și puneți un prosop pe fundul acesteia si așezați borcanele și umpleți cu apă. După fierbere, așteptați 25 de minute pentru a se steriliza.

Dupa sterilizare, le scoatem, le punem cu capacul in jos si le lasam la racit.

Produsele sunt gata. Pofta buna tuturor. Foloseste retetele si incanta-te cu bunatati chiar si iarna!

Tags: Reéte pentru iarnăRețete de murături

Alte informații utile:

socata de casa la sticla
Rețete

Sirop de soc – limonadă delicioasă și sănătoasă făcută acasă

sirop de soc pentru bauturi
Rețete

Sirop din flori de soc sau tei perfect pentru băuturi

socata de casa fara drojdie
Rețete

Socată de casă fără drojdie – rețetă pentru 10 litri – băutura ideală

socata din 14 flori de soc
Rețete

Cea mai bună și delicioasă rețetă de socată – am făcut-o din 14 flori

socata ca pe vremuri
Rețete

Rețetă de socată ca pe vremuri – uite cum o fac eu mereu și iese extraordinară

sirop de soc fara sterilizare
Rețete

Sirop de soc – conservat pentru iarnă dar fără sterilizare

sirop de soc pentru ceai
Rețete

Sirop natural din soc făcut acasă – perfect și pentru ceai

sirop de soc cu citrice
Rețete

Sirop din flori de soc cu lămâie și portocală – aromat, dulce și foarte bun

sirop de soc la borcan pentru iarna
Rețete

Sirop din flori de soc – eu l-am păstrat la borcan și îl folosesc chiar și la ceaiuri

socata pentru iarna
Rețete

Socată păstrată la borcan pentru iarnă – rezistă excelent

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară