angela.
5 mai (luni), 2025
angela.

Pregătesc cârnați de casă după această rețetă de foarte mult timp: suculenți și aromați

Carnati de casa la cuptor

Nu am mai cumpărat de mult cârnați din magazin, pentru că sunt foarte grasi, conțin o mulțime de conservanți, chimicale, potențiatori de aromă și apoi îmi fac mereu rău. Dar cârnații de casă sunt întotdeauna cei mai gustoși, suculenți, nu sunt foarte grasi și sunt facuti din ingrediente naturale.

Ingrediente:

  • Carne de porc – 500 g
  • Piept sau pulpă de pui – 500 g (sau pulpă de curcan) (proporția de grasime în carnea tocată este de 15-20% din cantitatea totală)
  • Sare – 15 g
  • Piper negru măcinat – 1/3 linguriță
  • Ardei roșu (iute) -1/3 linguriță
  • Ierburi uscate – 1-2 lingurițe.
  • Usturoi – 10 catei
  • Apă cu gheata – 50 ml
  • Intestine de porc – 2-2,5 m

Preparare:

Îmi place să fac acești cârnați din carne de porc și pulpe de pui într-un raport de 50:50. De asemenea, la carnea tocată trebuie să adăugați puțină untură sau grăsime, până la aproximativ 20% din cantitatea totală, apoi cârnații vor fi zemoși, dar nu grasi. Este mai bine să dati carnea prin sita mare sau medie a masinii de tocat carne.

Acum adaug sare, piper negru macinat, ardei rosu, ierburi uscate, marar si patrunjel peste carnea tocata. Adaugati 10 căței de usturoi, după gătire nu veți simți gustul și mirosul ascuțit de usturoi, dar va fi foarte gustos și aromat. Puteti pune si mai mult daca va place.

Turnam apa cu gheata din frigider, astfel carnatii vor fi mai suculenti iar intestinele se vor umple mai usor si mai repede. Amestecam bine carnea tocata cu mainile.

Intestinele pentru cârnați trebuie mai întâi înmuiate în apă timp de 1 oră, apoi clătiți bine în interior și în exterior, apoi puneți duza specială.

Capătul intestinului nu trebuie legat, pentru că la început aerul va scăpa, împingând carnea tocată în mașina de tocat carne, umplu intestinele, este un proces rapid, nu este nimic complicat.

Rezultă un cârnați lung de 2 m, leg capetele cu un nod și tai excesul. Apoi împart în părți egale de 10-15 cm și răsucesc, împărțind în cârnați. Am obtinut 15 bucăți în total.

Am pus o foaie de hârtie de copt intr-o forma termorezistentă. Pun cârnații sunt in forma, nu trebuie să-i tăiați în porții, o veți face mai târziu.

Am grija sa fac intepaturi cu o scobitoare pentru ca intestinele sa nu se decojeasca in timpul fierberii. Turnam apa la temperatura camerei sa fie acoperite putin mai sus decat mijlocul.

Acoperiți cu folie. O pun la copt într-un cuptor încălzit la 170 de grade, pentru ca intestinul să nu spargă de la o schimbare bruscă la o temperatură ridicată.

Coc timp de 40 de minute, cu 10 minute înainte de final, scot folia și pornesc modul grătar pentru ca cârnații să se rumenească. Daca nu ai modul grill, stai linistit, gateste fara el, doar ca cuptorul meu rumeneste carnea si pe acest mod (imi place mai mult).

După gătire, cârnații pot fi tăiați în porții cu foarfecele în locurile în care au fost răsucite. Cârnații sunt foarte gustoși și suculenți, nu există substanțe precum conservanti în compoziție, precum cei cumpărați din magazin.

Alte informații utile:

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor
Rețete

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!
Rețete

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!

cornuri cu dulceata
Rețete

Cornuri cu aluat de brânză și gem de prune – Fără dospire!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

cel mai fraged kaizer de casa
Rețete

Burtă de porc la cuptor cu usturoi și ierburi de casă: Delicatesă suculentă preparată ca la bunica

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tortilla cu omleta rosii si mozarella
Rețete

Tortilla crocantă umplută cu mozzarella, roșii și ceapă verde

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

floricele de aluat cu crema de vanilie
Rețete

Floricele de aluat pufos cu o cremă delicată de vanilie: arată deosebit și sunt foarte gustoase

reteta de socata cu lamaie
Rețete

Socată delicioasă cu lămâie și zahăr caramelizat – Poate fi savurată și a doua zi

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară