angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Burtă de porc la cuptor cu usturoi și ierburi de casă: Delicatesă suculentă preparată ca la bunica

cel mai fraged kaizer de casa

Când vrei să impresionezi fără să te complici, burtica de porc maturată este exact ce-ți trebuie. Rețeta asta combină simplitatea ingredientelor cu magia timpului și a răbdării – iar rezultatul este o carne fragedă, aromată și perfectă de tăiat felii subțiri la orice platou rece. Este genul de preparat rustic, cu suflet, care se cere savurat în tihnă, alături de o felie de pâine de casă și o murătură zdravănă.

Tot secretul stă în echilibrul de condimente și în coacerea lentă, la temperatură scăzută. Cu puțină planificare, vei avea în frigider o delicatesă care rezistă bine și care devine tot mai gustoasă cu fiecare zi. Ideală pentru mesele de sărbătoare, dar și pentru zilele în care vrei să ai ceva bun, făcut chiar de tine.

De ce avem nevoie:

  • 1 kg burtă de porc
  • 10 g sare cu nitrit
  • 10 g sare de bucătărie
  • 10 g zahăr
  • 13 g piper negru măcinat
  • 6 g nucșoară măcinată
  • 3 g cimbru uscat
  • 8–9 căței de usturoi (zdrobiți)
  • 2 foi de dafin (mărunțite)

Mod de preparare:

1. Pregătirea amestecului de condimente:

Într-un bol, amestecați ambele tipuri de sare, zahărul, piperul negru măcinat, nucșoara, cimbrul, frunza de dafin și usturoiul zdrobit.

Amestecați bine, astfel încât aromele să se combine perfect.

2. Condimentarea cărnii:

Așezați burta de porc pe o suprafață curată și ungeți-o uniform cu amestecul pregătit, pe toate părțile.

Masați ușor carnea pentru a ajuta condimentele să pătrundă mai bine.

cel mai bun kaizer de porc

3. Maturarea la frigider:

Înfășurați carnea în mai multe straturi de folie alimentară și puneți-o în frigider pentru 4-5 zile.

În acest timp, carnea va absorbi toate aromele și va căpăta un gust bogat.

După această perioadă, scoateți burta din frigider, clătiți-o bine sub jet de apă și uscați-o cu prosoape de hârtie.

5. Coacerea:

Puneți carnea pe un grătar sau într-o tavă și introduceți un senzor de temperatură în centrul bucății.

Preîncălziți cuptorul la 80 °C și coaceți lent până când temperatura internă a cărnii ajunge la 69–72 °C.

Acest mod de coacere asigură un rezultat extrem de suculent.

6. Finalizarea:

După coacere, lăsați carnea să se răcească complet.

Apoi înfășurați-o din nou în folie alimentară și păstrați-o la frigider.

Înainte de servire, îndepărtați folia, feliați carnea și serviți cu dragoste.

cel mai bun kaizer de porc

Sfaturi:

  • Adăugați puțin fum lichid pentru o aromă mai intensă.
  • Un adaos excelent: ceapă murată de casă sau hrean proaspăt.
  • La final, puteți gratina carnea câteva minute sub grill pentru un strat crocant suplimentar.

cel mai bun kaizer de porc

Vă dorim poftă bună!

Tags: Retete cu carne de porc

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

sirop din muguri de brad
Rețete

Sirop excelent din muguri tineri de molid, pin sau brad – rețetă verificată și testată

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară