angela.
12 mai (luni), 2025
angela.

Prăjitură cu foi de cacao și cremă de lapte – musafirii vor cere și a doua porție!

Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte

Iese întotdeauna delicioasa și niciodată nu sunt probleme atunci cand o fac! Rețeta de astăzi este pentru cea mai gustoasa și moale prajitura Spartak! Crema este foarte delicată, fină si se imbina perfect cu foile de cacao. Pur și simplu se topește în gură!

Ingrediente pentru foi:

  • Zahăr 200 g
  • Cacao 80 g
  • Lapte rece 200 ml
  • Miere 4 linguri
  • Unt 100 g
  • Bicarbonat de sodiu 2 lingurițe
  • Ouă 2 buc
  • Făină 650 g

Cremă:

  • Amidon 80 g
  • Zahăr 400 g
  • Zahăr vanilat 20 g
  • Lapte 1 l
  • Ouă 2 buc
  • Unt 400 g

Glazură de ciocolată:

  • Zahăr 100 g
  • Cafea fiartă sau instant 75 ml
  • Unt 100 g
  • Cacao 4 linguri
  • Vodcă/rom pentru aroma 1 lingură (opțional)

Preparare:

Cremă:

Amestec amidonul, zahărul vanilat și zahărul. Într-un castron separat, bat ouăle cu o furculiță și torn 250 ml de lapte. Amestec bine ingredientele uscate și umede. Apoi adaug încă 750 ml de lapte și amestec.

Gătesc crema până se îngroașă. Acopăr cu folie de plastic în contact și las să se răcească.

Foi:

Amestec făina, cacao, laptele și amestec până devine omogen. Apoi adaug mierea. Pun compozitia pe baie de aburi, apoi adaug unt, bicarbonat, ouă bătute și amestec bine. Gătesc încă 6-7 minute și iau de pe foc.

Adaug treptat făina cernută și amestec cu o lingură. Las să se încălzească timp de 5-7 minute.

Apoi frământ aluatul cu mâna. Împart în 7 părți egale, formez bile.

Întind aluatul pe făină la dimensiunea formei (38×29 cm). Tapetez și forma cu făină, așez aluatul, înțep cu o furculiță. Coc foile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 4 minute. Foile sunt subțiri, deci se coc repede. Coc 7 astfel de foi identice.

Pasul 2 la cremă:

Bat untul la temperatura camerei cu un mixer. Adaug treptat crema pe care am făcut-o mai devreme. Crema ar trebui să fie pufoasă.

Asamblez prajitura. Ung fiecare foaie cu cremă. Las la temperatura camerei timp de 2 ore.

Acopăr cu glazură de ciocolată, pun în frigider peste noapte. Poftă bună!

Alte informații utile:

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

prajitura pufoase cu felii de mere
Prăjituri

Prăjitură fină cu mere și aromă de vanilie – Preparare rapidă și simplă

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară