angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Prăjitură de casă cu mere și cremă de zahăr ars – O rețetă genială

prajitura-mere-crema-zahar-ars

Această prăjitură este o combinație minunată de arome și texturi, perfectă pentru orice ocazie. Stratul de mere caramelizate, crema fină de zahăr ars și blatul pufos se contopesc într-un desert spectaculos. Este genul de rețetă care impresionează prin simplitate, dar cucerește prin gustul bogat și aspectul elegant.

Un alt aspect deosebit al acestui desert este că se poate pregăti cu o zi înainte, ceea ce îl face perfect pentru mesele festive sau pentru momentele în care vrei să surprinzi familia cu ceva special. Gustul dulce-acrișor al merelor, combinat cu aroma intensă a scorțișoarei și textura moale a cremei de zahăr ars, transformă fiecare felie într-o adevărată plăcere.

Ingrediente:

Sirop:

  • 10 linguri de zahăr tos

Cremă:

  • 8 ouă
  • 1 L lapte
  • 200 g zahăr tos
  • 20 g zahăr vanilat
  • 6 – 8 mere
  • 50 g unt
  • Scorțișoară

Blat:

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină

Mod de preparare:

Prepararea siropului caramelizat:

Într-o oală mare (aproximativ 4 L) sau, alternativ, într-o formă de tort, pune zahărul tos și încălzește-l pe foc mediu, amestecând continuu până se topește și capătă o nuanță maronie.

Odată ce caramelul s-a format, oprește focul și, cu atenție, înclină vasul pentru a-l distribui uniform pe toată suprafața interioară. Lasă-l să se răcească și să se întărească.

Pregătirea merelor caramelizate:

Există două variante pentru a obține mere delicioase:

Variantea 1: Curăță merele și așază-le peste caramelul întărit. Taie-le în jumătăți, astfel încât partea cu scobitură (locul cotorului) să fie orientată în sus. În fiecare jumătate, adaugă câte un cubuleț de unt și presară scorțișoară.

Variantea 2:Pune merele într-o oală împreună cu un cub de unt, puțină apă și scorțișoară. Fierbe-le la foc mic până se înmoaie, având grijă să le amesteci cu delicatețe (este important să nu le zdrobești). După ce se înmoaie, transferă-le în forma pregătită și coace-le în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute.

Adăugarea cremei de zahăr ars:

După cele 20 de minute de coacere, scoate forma din cuptor. Toarnă crema de zahăr ars, preparată din 8 ouă, 1 L lapte, 200 g zahăr tos și 20 g zahăr vanilat, peste merele caramelizate.

Mixează compoziția cu mixerul sau cu un tel până obții o textură omogenă, apoi mai pune totul la cuptor pentru încă 30 de minute.

Prepararea blatului:

În același timp, amestecă 4 ouă cu 4 linguri de zahăr și 4 linguri de făină. După ce crema s-a coapt, toarnă uniform aluatul peste ea și mai lasă tortul la cuptor pentru aproximativ 15–20 de minute, până când blatul se rumenește ușor.

Finalizarea tortului:

Scoate tortul din cuptor și lasă-l să se răcească puțin. Apoi, răstoarnă-l cu grijă pe un platou mare. Este important să lași forma atașată timp de cel puțin 30 de minute, pentru ca blatul să absoarbă din siropul delicios format în tavă.

Pentru un rezultat spectaculos, recomand să prepari tortul seara și să-l lași la frigider până dimineața.

Prăjitura cu mere și cremă de zahăr ars este o rețetă tradițională care aduce bucurie la masă. Pregătirea sa nu este complicată, dar rezultatul final este spectaculos – un desert delicios, demn de o cofetărie, pe care cei dragi îl vor adora.

Un sfat util: pentru o aromă mai intensă, folosește mere cu o textură fermă și adaugă un praf de nucșoară împreună cu scorțișoara.

Alte informații utile:

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

rulouri-bacon-oua-castraveti-umplutura
Sfaturi Practice

Rulouri Aperitiv din bacon (cu umplutură de ouă, castraveți și smântână)

marinada-carne-delicatese-zile-mari
Sfaturi Practice

Marinadă excelentă pentru orice friptură – Transformă orice carne într-o delicatesă

placinta-tava-cu-mere-frageda
Sfaturi Practice

Plăcintă la tavă cu mere (cu multă umplutură) – Foarte fragedă și foarte aromată

crema-banane-simpla-si-delicioasa
Sfaturi Practice

Cremă cu banane – Uite ce ușor se prepară și ce bună este

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară