angela.
19 octombrie (duminică), 2025
angela.

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

budinca de vanilie cu caramel si banane

Dacă căutați ceva rapid și delicios pentru ultimele momente, acest desert cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate este alegerea perfectă! Desertul preparat în borcane este nu doar frumos la vedere, dar și incredibil de gustos.

Tot ce aveți nevoie sunt câteva ingrediente simple și veți obține o minune dulce. Să trecem la rețetă!

Ce vom avea nevoie:

Crema:

  • 1 gălbenuș
  • extract de vanilie – după gust
  • 200 ml lapte condensat
  • 600 ml lapte
  • 70 g amidon de porumb

Bananele caramelizate:

  • 3 banane
  • 150 g zahăr + 50 ml apă

Cum vom proceda:

1. Crema: Într-o cratiță, puneți gălbenușul, adăugați extractul de vanilie și laptele condensat – amestecați cu un tel. Adăugați treptat laptele, amestecând continuu, și încorporați amidonul de porumb. Puneți cratița pe foc mic și, amestecând constant, fierbeți crema până când se îngroașă.

2. Turnați crema uniform în borcane și lăsați-le puțin deoparte.

Desert delicios cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate în borcane - Bucurie pentru ochii tăi!

3. Bananele caramelizate: Într-o tigaie, puneți zahărul și lăsați-l să se caramelizeze amestecând. Adăugați bananele tăiate felii și adăugați apa – amestecați și gătiți la foc mic.

Desert delicios cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate în borcane - Bucurie pentru ochii tăi!

4. Turnați uniform glazura obținută peste crema din borcane și puneți-le la frigider pentru 5 ore.

Desert delicios cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate în borcane - Bucurie pentru ochii tăi!

5. Serviți cu dragoste alaturi de cei dragi!

Desert delicios cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate în borcane - Bucurie pentru ochii tăi!

Prietenii, vă dorim poftă bună!

Iată 2-3 sfaturi simple care pot însoți rețeta pentru un plus de gust și prezentare:

🍌 Folosiți banane bine coapte – sunt mai dulci și mai aromate, iar caramelul le va transforma într-un deliciu absolut.

🫙 Alegeți borcane transparente și de dimensiuni mici – desertul va arăta spectaculos în straturi și va fi ușor de servit.

❄️ Pentru un plus de savoare, adăugați un praf de scorțișoară sau puțin rom în crema fierbinte, chiar înainte să o luați de pe foc.

Tags: Desert cu bananeDesert cu vanilie

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară