angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Cârnați de casă – foarte suculenți și foarte gustoși

carnati-de-casa-aromati-si-suculenti

Prepararea cârnaților de casă este o tradiție care îți aduce în farfurie gustul autentic al bucătăriei românești, cu condimente bine alese și o textură perfectă. Acești cârnați sunt rumeniți la exterior, suculenți la interior și extrem de aromați, perfecți pentru orice masă festivă sau o cină în familie. Prepararea lor este surprinzător de simplă, iar rezultatul – absolut delicios!

Rețeta îmbină ingrediente simple, dar esențiale, care oferă o aromă unică și un echilibru perfect între condimente și savoarea naturală a cărnii. Fie că îi pregătești la cuptor, pe grătar sau prăjiți în tigaie, cârnații de casă vor deveni vedeta mesei și te vor cuceri de la prima îmbucătură.

Ingrediente necesare:

  • 2,5 kg carne de porc de grăsime medie
  • 500 g piept de porc sau slănină
  • 300 ml apă rece ca gheața
  • 50 g sare
  • 4-5 căței usturoi
  • 1 lingură piper negru măcinat
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 1 lingură zahăr
  • 50 ml coniac (opțional)
  • 4-4,5 m intestine

Mod de preparare:

Tăiem carnea și pieptul în cuburi mici (500 g de carne o tocăm cu satârul, să rămână cât mai puține spații libere atunci când umplem cârnații.

Adăugăm zahărul, cimbrul, usturoiul pisat, sare, piper (și alte condimente, după gust) și amestecăm. Adăugăm și apa și frământăm carnea până toată apa se îmbibă și compoziția devine omogenă.

Opțional, putem încorpora și un pic de coniac. Acoperim vasul cu capac și lăsăm carnea la marinat peste noapte sau măcar pentru 2 ore.

Ulterior, ungem tubul de cârnați cu ulei și spălăm foarte bine intestinele. Așezăm un intestin pe tub, păstrând capătul lung ca să iasă aerul în exces.

Umplem intestinele cu carne, legăm capetele și formăm inele pe care le fixăm cu ață culinară în 2-3 locuri ca să-și mențină forma. Înțepăm cârnații cu un ac, în mai multe locuri (ca intestinele să nu crape în timpul coacerii).

Tapetăm o tavă cu staniol, așezăm cârnații în ea și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră.

Acești cârnați sunt perfecți pentru a fi serviți alături de o garnitură simplă, precum piureul de cartofi, varza murată sau o salată de sezon. Pentru un gust cu adevărat autentic, îi poți rumeni ușor pe grătar sau în tigaie, adăugând o aromă ușor afumată.

Un sfat util: lăsați cârnații să se odihnească 1-2 zile la rece înainte de a-i găti, astfel încât aromele să se întrepătrundă perfect. Bucurați-vă de această rețetă tradițională, plină de savoare, alături de cei dragi!

Poftă bună și bucurii alături de cei dragi!

Tags: Retete de afumaturi

Alte informații utile:

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

Ciulama de ciuperci
De post

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

negresa-pufoasa-cu-glazura-ciocolata
Sfaturi Practice

Negresă delicioasă și pufoasă, cu glazură de ciocolată

prajitura-primii-fulgi-de-nea-casa
Sfaturi Practice

Prăjitura “Primii fulgi de nea” – cremoasă și delicioasă – fără coacere

prajitura-doua-blaturi-si-crema-ness
Sfaturi Practice

Prăjitură cu două blaturi fine și cremă de ness

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară