angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Cornuri pufoase și moi, umplute cu brânză – cele mai bune!

Cornuri pufoase cu branza

Astăzi vin la voi cu o rețetă foarte gustoasă și simplă de patiserie pe bază de smântână! Vom pregăti chifle dulci (cornuri) cu umplutură de brânză.

Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei.

Ingrediente pentru aluat:

  • 350 g de smântână
  • 20 g de drojdie proaspătă
  • 100 ml de lapte
  • 120 g de zahăr
  • 1 ou intreg + 1 gălbenuș
  • 1/3 linguriță de sare, un pachet de zahăr vanilat
  • +-700 g de făină

Preparare:

Într-o cană, sfărâmați 20 g de drojdie proaspătă, adăugați 100 ml de lapte călduț, lăsați să stea 2-3 minute, drojdia se va înmuia și se va dispersa bine în lapte.

Pregătiți aluatul. Într-un bol, adăugați 1 ou, 1 gălbenuș, 120 g de zahăr, 350 g de smântână, 1 pachet de zahăr vanilat, amestecați totul bine.

Apoi adăugați drojdia dizolvată în lapte și amestecați din nou bine totul.

Cerneți 500 g de făină într-un bol, adăugați 1/3 linguriță de sare, amestecați și turnați amestecul lichid pregătit, frământați aluatul.

În timpul frământării, adăugați mai multă făină. Am folosit 700 g de făină pentru aluat. Frământați bine aluatul timp de 10 minute.

Apoi rotunjiți aluatul, transferați-l într-un bol uns cu ulei, acoperiți și lăsați-l la crescut într-un loc călduros timp de 40 de minute. Aluatul a crescut puțin, frământați-l din nou și lăsați-l să crească într-un loc călduros pentru încă 1 oră.

Pregătiți umplutura.

  • 800 g de brânză de vaci
  • 100 g de zahăr sau după gust
  • un praf de sare, vanilie
  • 2 albușuri
  • 2-3 linguri de făină

Într-un bol, adăugați 800 g de brânză (brânza trebuie să fie la temperatura camerei), un praf de sare, două albușuri, 100 g de zahăr sau după gust, vanilie, 2-3 linguri de făină (cantitatea de făină depinde de umiditatea brânzei, am adăugat 3 linguri de făină), amestecați totul bine și umplutura este gata.

A trecut o oră, aluatul a crescut bine, scoateți-l din bol, dați-i puțin o formă lungă, împărțiți-l în două părți.

Împărțiți fiecare parte a aluatului în 9 bile. Rotiți fiecare bucată, acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească 5 minute, în acest timp glutenul se va relaxa puțin și aluatul se va întinde ușor, nu se va retrage.

Formați cornurile. Întindeți biluța de aluat, faceți tăieturi pe o parte, apoi puneți umplutura pe marginea întreagă a aluatului, prindeți și rulați. De asemenea, prindeți bine marginile și rulați într-un inel.

Puneți cornurile formate pe o tavă de copt, acoperiți cu folie și lăsați să crească timp de 20 de minute.

Între timp, formați următoarea serie de cornuri.

După ce aluatul s-a odihnit, ungeți-l deasupra cu un amestec de 1 gălbenuș și lapte. Puteți lăsa chiflele să stea 5 minute, astfel încât glazura să se usuce puțin, acest lucru va da chiflelor o culoare lucioasă după coacere.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute, timpul de coacere depinde de particularitățile cuptorului dumneavoastră.

Scoateți cornurile gata din cuptor și lăsați-le să se răcorească puțin. Pufoase, dulci, cu multă umplutură de brânză – pur și simplu delicioase! Pregătiți și bucurați-vă de cei dragi!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară