angela.
24 septembrie (miercuri), 2025
angela.

Tarte cu mere aromate cu scorțișoară și nuci crocante – Desert perfect!

cosulete fragede cu mere

Dacă iubiți combinația dintre mere suculente, scorțișoară parfumată și un aluat fraged, atunci aceste mini plăcinte cu mere o să vă cucerească! Sunt perfect pufoase, pline de gust și datorită nucilor sunt frumos crocante. Ideale pentru o după-amiază relaxantă cu cafea, ocazii festive sau pur și simplu pentru o poftă dulce.

Încercați această rețetă simplă și lăsați-vă purtați de armonia dulce a aromelor.

Umplutură de mere:

  • 5 mere (răzuite)
  • 1 cub de unt (pentru călit)
  • Zahăr (după gust)
  • Scorțișoară măcinată (după gust)

1. Umplutura de mere:

Într-o tigaie, topiți o bucată de unt. Când este topit, adăugați merele răzuite, amestecați și gătiți la foc mic până se înmoaie. În timpul gătirii, adăugați zahăr și scorțișoară după gust, pentru a obține aroma și dulceața dorite.

Continuați să gătiți până când umplutura se îngroașă. După ce este gata, transferați umplutura într-un castron și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

Aluat fraged:

  • 1 ou mic
  • 50 g zahăr
  • 30 g smântână fermentată
  • 280 g făină albă
  • 1 lingură praf de copt
  • Un praf de sare și puțina vaniline
  • 90 g unt rece

Pentru decor:

  • Nuci tocate

Cum procedăm:

2. Aluatul: Într-un bol separat, bateți oul cu zahărul și adăugați smântâna. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.

3. Într-un bol mai mare, puneți făina, praful de copt, sarea și vanilia. Amestecați ingredientele uscate, apoi încorporați untul rece tăiat cubulețe. Amestecați bine, apoi adăugați amestecul de ou și smântână. Frământați până obțineți un aluat neted. Formați o bilă, înveliți-o în folie alimentară și lăsați-o la frigider timp de 15 minute.

4. După ce s-a răcit aluatul, pregătiți o suprafață curată și presărați puțină făină. Întindeți aluatul cu un sucitor până la grosimea de 4-5 mm.

5. Folosiți o formă decorativă cu diametrul de aproximativ 8 cm pentru a decupa cercuri. Puneți deoparte excesul de aluat. Transferați cercurile decupate în forme pentru brioșe și presați ușor cu fundul unui pahar pentru a le da formă. Umpleți cu compoziția de mere răcită și presărați nuci tocate mărunt deasupra.

mini tarte cu mere

mini tarte cu mere

6. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute la 180 °C, sau până când capătă o culoare aurie și margini crocante.

mini tarte cu mere

Trucuri pentru un rezultat mai bun:

✔ Aluat și mai fraged? Adăugați o linguriță de oțet sau smântână fermentată.

✔ Mai mult gust? Puteți adăuga coajă de lămâie sau extract de vanilie în aluat.

✔ Umplutură mai cremoasă? Amestecați compoziția de mere cu o lingură de praf de budincă pentru a o îngroșa.

✔ Mai multe fructe? Combinați merele cu pere, prune sau stafide înmuiate în rom.

✔ Textură crocantă în plus? Presărați deasupra un crumble din unt, făină și zahăr.

mini tarte cu mere

mini tarte cu mere

Mini plăcintele cu mere și aluat fraged sunt alegerea perfectă pentru pasionații de copt acasă. Combinația dintre umplutura suculentă de mere, aroma de scorțișoară și aluatul fraged va încânta pe oricine. Sunt ideale cu o cafea de după-amiază, un ceai sau ca desert festiv.

Încercați această rețetă tradițională cu un aer modern și bucurați-vă de niște mini plăcinte absolut irezistibile!

Care sunt plăcintele voastre preferate? Scrieți-ne ideile voastre în comentarii!

Prieteni, vă dorim poftă bună!

Tags: Prajitura cu mere

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata delicioasa de conuri de pin
Rețete

Dulceață naturală din conuri de pin pentru iarnă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară