angela.
15 iunie (duminică), 2025
angela.

Dulceață de prune cu cacao și ciocolată – un preparat deosebit pe care trebuie neapărat să îl încerci!

Dulceata de prune cu cacao

Este bombă! Dulceata de prune incredibil de delicioasa cu cacao si ciocolata neagra – nu am crezut cat este de buna pana nu am incercat si eu sa o pregatesc.

Dulceata de prune in ciocolata extrem de simpla, nebun de delicioasa. Este puțin probabil ca o astfel de dulceață să reziste până la iarnă – copiii o cer aproape în fiecare zi! Se pregateste foarte usor iar din aceasta cantitate de ingrediente am obtinut 6 borcane de 460 ml si 2 borcane de 330 ml.

Ingrediente necesare:

  • Prune – 3 kg (cantarite fara samburi)
  • Zahăr – 1,5 kg
  • Cacao – 100 gr
  • Ciocolata neagra – 100 gr
  • zahăr vanilat – 10 gr

Preparare:

Spalam bine prunele si le scoatem samburele dupa care le tai in 4. Puneți imediat într-o tigaie mai largă din oțel inoxidabil, cu fund gros.

Se presară zahăr în straturi. Zahărul se pune în proporție de 500 g la 1 kg de prune. Lăsați prunele 3-4 ore pentru a elibera sucul.

Punem tigaia pe aragaz. Amestecați cu grijă totul de la margini spre centru cu o spatulă de silicon. Se aduce la fierbere la foc mediu. Se lasa la racit 3-4 ore, se poate lasa chiar peste noapte. În timp ce dulceata se răcește, amestecați-o de mai multe ori. Nu se fierbe mai mult de 30-40 de minute.

Pune tigaia pe aragaz pentru a doua oară. Aduceți la fierbere, reduceți puterea aragazului și gătiți timp de 10-15 minute. Se lasa la racit. După ce dulceata s-a răcit, o poți lăsa o zi la frigider, astfel încât va absorbi mai bine siropul.

Se toarnă 100 g de cacao într-o sită și se cerne într-un castron separat. Adăugați câteva linguri pline de sirop din dulceață + zahar vanilat. Se amestecă bine până la se obtine o compozitie omogenă.

Turnați compozitia de cacao în dulceață. Se încălzește la putere medie, se amestecă ușor. Inainte de fierbere se pun in dulceata cele 100 de grame de ciocolata. Se fierbe (din momentul primului clocot) timp de 10 minute.

Dulceata ar trebui sa clocoteasca putin. Nu indepartam spuma ci amestecam bine.

Puneti dulceata in borcane sterilizate, acoperiți cu capace și strangeti bine. Se lasa la racit, acoperite cu o patura. Spor la gatit!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară