angela.
6 noiembrie (joi), 2025
angela.

Opintici (ghebe) la borcan, pentru iarnă: își păstrează excelent gustul

Opintici la borcan

Iata reteta mea de ciuperci murate, le marinez dupa aceasta reteta de multi ani si o puteti folosi si voi pentru mai multe tipuri de ciuperci.

Ghebele (sau opinticii cum li se mai spune in unele zone) se conserva foarte bine asa, isi pastreaza gustul si textura. Eu nu le mai tin la congelator peste iarna pentru ca mi se pare ca nu mai au acelasi gust dar nici aceeasi textura – se umplu foarte tare cu apa si parca se „stafidesc” cumva.

Chiar va recomand si voua sa incercati aceasta reteta daca vreti opintici gustosi pe parcursul iernii. Eu ii folosesc atat pentru mancare dar ii pun chiar si pe pizza, in loc de ciuperci champignon.

Ingrediente:

  • Opintici/ghebe

Marinada – pentru un litru de apă vom avea nevoie de:

  • 1 lingura sare
  • 2 linguri zahăr
  • 8 linguri 9% oțet
  • 4 boabe de ienibahar
  • 3 cuișoare
  • 4 boabe de piper negru
  • 1 frunză de dafin

Preparare:

Sortez si curat ciupercile, le spal bine si le pun la fiert in apa cu sare. Fierbeți ciupercile aproximativ 25-30 de minute. Apoi le spal din nou cu apa rece. Este mai bine să folositi o sită și sa le treceti in acest fel pe sub jetul de apa.

Asigurați-vă că spălați ciupercile astfel încât să fie curate și frumoase și să nu faca marinata tulbure. Las ciupercile deoparte si incep sa gatesc marinada.

Am pus marinata la fiert (amestecam toate ingredientele). Când marinada fierbe, adaug ciupercile curate. Și gătiți 20 de minute după ce fierbe.

În timp ce ciupercile se gătesc în marinată, pregătesc conservele. Asigurați-vă că spălați bine borcanele cu bicarbonat de sodiu și le sterilizați inainte.

După timpul specificat, scot ciupercile de pe foc și le transfer imediat în borcane în timp ce sunt foarte fierbinti.

Nu vă alarmați dacă încercați marinada și se are un gust picant. Ciupercile vor lua atata condiment cat au nevoie si vor avea un gust echilibrat, vor fi apetisante si, in plus, incredibil de gustoase. Recomand cu incredere sa NU schimbi nimic din reteta!

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară