angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Pachețele din aluat foietaj umplute cu ciocolată – un desert de casă care se face simplu și repede

pachetele de foietaj cu ciocolata

Aveți poftă de ceva dulce, dar nu vreți să petreceți ore întregi în bucătărie? Aceste batoane de ciocolată din aluat foietaj sunt exact ceea ce aveți nevoie! Aluat crocant și auriu, umplut cu ciocolată delicioasă și pudrat fin cu zahăr – această rețetă simplă va fi adorată atât de copii, cât și de adulți. Ideală alături de cafea, ceai sau pur și simplu pentru o gustare dulce.

Pregătiți-le în câteva minute și bucurați-vă de combinația perfectă de arome!

Bază:

  • 1 pachet de aluat foietaj proaspăt (275 g)
  • 1 ou (pentru uns)

Umplutură:

  • 100 g fulgi de ciocolată

Pentru decor și pudrare:

  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pregătirea aluatului: Pregătiți un aluat foietaj de calitate, pe care îl pliați de câteva ori și, folosind un cuțit ascuțit sau o rotiță de patiserie, tăiați pătrate regulate de aproximativ 8 x 8 cm. Aranjați fiecare pătrat cu grijă pentru a-i da o formă frumoasă, pregătindu-l astfel pentru coacere.

2. În mijlocul fiecărui pătrat faceți câteva tăieturi fine cu un cuțit sau cu rotița de patiserie. Acest detaliu va da aluatului un aspect elegant după coacere. Ungeți apoi ușor întreaga suprafață cu ou bătut pentru un luciu frumos și o culoare aurie.

3. Pe marginile de sus și de jos ale fiecărui pătrat așezați fulgii de ciocolată, distribuind ciocolata uniform. Apoi pliați o jumătate a pătratului peste cealaltă, formând astfel batoanele.

Pachețele din aluat foietaj umplute cu ciocolată - un desert de casă care se face simplu și repede

4. Apăsați ușor marginile fiecărui baton cu o furculiță, creând astfel un model decorativ și sigilând bine aluatul pentru a împiedica deschiderea în timpul coacerii. Acest detaliu nu doar că va păstra umplutura de ciocolată în interior, dar va oferi și un aspect estetic plăcut produsului final.

5. Așezați batoanele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele. Ungeți din nou fiecare baton cu ou bătut, pentru a obține o culoare aurie frumoasă după coacere.

Pachețele din aluat foietaj umplute cu ciocolată - un desert de casă care se face simplu și repede

6. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 200 °C, până când aluatul devine frumos auriu și crocant. După ce sunt coapte, lăsați batoanele să se răcească câteva minute pe un grătar.

7. La final, pudrați-le ușor cu zahăr pudră cernut, oferindu-le astfel o notă delicată și elegantă.

Gata!

Pachețele din aluat foietaj umplute cu ciocolată - un desert de casă care se face simplu și repede

Prieteni, vă dorim poftă bună!

Tags: Prăjitură cu ciocolată

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară