angela.
12 mai (luni), 2025
angela.

Pandișpan Pufos Cu Sos De Ciocolată Și Frișcă – Un Desert Cremos, Delicios și Bun

prajitura-pandispan-sos-ciocolata-frisca

Această prăjitură este combinația perfectă între un blat pufos, un sos bogat de ciocolată și un strat fin de frișcă. Se prepară ușor, fără tehnici complicate, dar rezultatul este spectaculos – un desert fin, aromat și cu un echilibru perfect între dulce și cremos.

Ideală pentru orice ocazie, fie că vrei să îți răsfeți familia la o cafea sau să impresionezi invitații cu un desert de casă, această prăjitură va deveni rapid una dintre preferatele tale.

Ingrediente Pentru Blat

  • 350 g făină
  • 5 ouă medii
  • 200 g zahăr
  • 3 pliculețe de zahăr vanilat
  • Un praf de sare
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apă minerală
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente Pentru Sosul De Ciocolată

  • 250 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cu vârf cacao
  • 2 fiole esență de rom
  • 100 g unt (82% grăsime)
  • 50 g ciocolată neagră

Alte Ingrediente

  • 150 g frișcă
  • 50 g ornamente de ciocolată

Mod De Preparare

Blatul. Într-un bol larg, pune ouăle întregi și adaugă praful de sare. Mixează-le ușor, apoi în timp ce continui mixarea, încorporează treptat zahărul și zahărul vanilat. Continuă până când ouăle își dublează volumul și capătă o textură cremoasă. Toarnă uleiul în fir subțire, amestecând continuu; compoziția va deveni albicioasă. Urmează apa minerală, pe care o adaugi mixând ușor.

Cerne făina împreună cu praful de copt și încorporează-le treptat, amestecând delicat cu o spatulă până obții un aluat omogen. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de aproximativ 37 x 25 cm și toarnă compoziția. Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 30 de minute, până devine ușor auriu. După coacere, lasă-l să se răcească în tavă.

Sosul De Ciocolată. Într-un vas, fierbe apa cu zahărul până când acesta se dizolvă complet. Adaugă cacaoa și amestecă energic cu un tel pentru a evita cocoloașele. Pune untul și ciocolata neagră, lăsând amestecul să fiarbă aproximativ 3 minute, amestecând din când în când. Când sosul se îngroașă ușor și ingredientele sunt topite, adaugă esența de rom, omogenizează și oprește focul.

Perforează blatul răcit cu un băț de frigăruie (sau pai) și distribuie sosul de ciocolată uniform deasupra. Așteaptă 10 minute pentru ca prăjitura să absoarbă sosul, apoi bate frișca și întinde-o peste întreaga suprafață. Decorează cu ornamentele de ciocolată și păstrează prăjitura la rece până la servire. Poftă bună și spor la gătit!

Tags: Prăjitură cu ciocolatăPrăjitură cu frișcă

Alte informații utile:

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

negresa delicioasa cu glazura de ciocolata
Prăjituri

Prăjitură moale și pufoasă cu cacao și nuci – Desert irezistibil pentru cafea sau răsfăț

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară