angela.
25 septembrie (joi), 2025
angela.

Pandișpan Pufos Cu Sos De Ciocolată Și Frișcă – Un Desert Cremos, Delicios și Bun

prajitura-pandispan-sos-ciocolata-frisca

Această prăjitură este combinația perfectă între un blat pufos, un sos bogat de ciocolată și un strat fin de frișcă. Se prepară ușor, fără tehnici complicate, dar rezultatul este spectaculos – un desert fin, aromat și cu un echilibru perfect între dulce și cremos.

Ideală pentru orice ocazie, fie că vrei să îți răsfeți familia la o cafea sau să impresionezi invitații cu un desert de casă, această prăjitură va deveni rapid una dintre preferatele tale.

Ingrediente Pentru Blat

  • 350 g făină
  • 5 ouă medii
  • 200 g zahăr
  • 3 pliculețe de zahăr vanilat
  • Un praf de sare
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apă minerală
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente Pentru Sosul De Ciocolată

  • 250 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cu vârf cacao
  • 2 fiole esență de rom
  • 100 g unt (82% grăsime)
  • 50 g ciocolată neagră

Alte Ingrediente

  • 150 g frișcă
  • 50 g ornamente de ciocolată

Mod De Preparare

Blatul. Într-un bol larg, pune ouăle întregi și adaugă praful de sare. Mixează-le ușor, apoi în timp ce continui mixarea, încorporează treptat zahărul și zahărul vanilat. Continuă până când ouăle își dublează volumul și capătă o textură cremoasă. Toarnă uleiul în fir subțire, amestecând continuu; compoziția va deveni albicioasă. Urmează apa minerală, pe care o adaugi mixând ușor.

Cerne făina împreună cu praful de copt și încorporează-le treptat, amestecând delicat cu o spatulă până obții un aluat omogen. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de aproximativ 37 x 25 cm și toarnă compoziția. Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 30 de minute, până devine ușor auriu. După coacere, lasă-l să se răcească în tavă.

Sosul De Ciocolată. Într-un vas, fierbe apa cu zahărul până când acesta se dizolvă complet. Adaugă cacaoa și amestecă energic cu un tel pentru a evita cocoloașele. Pune untul și ciocolata neagră, lăsând amestecul să fiarbă aproximativ 3 minute, amestecând din când în când. Când sosul se îngroașă ușor și ingredientele sunt topite, adaugă esența de rom, omogenizează și oprește focul.

Perforează blatul răcit cu un băț de frigăruie (sau pai) și distribuie sosul de ciocolată uniform deasupra. Așteaptă 10 minute pentru ca prăjitura să absoarbă sosul, apoi bate frișca și întinde-o peste întreaga suprafață. Decorează cu ornamentele de ciocolată și păstrează prăjitura la rece până la servire. Poftă bună și spor la gătit!

Tags: Prăjitură cu ciocolatăPrăjitură cu frișcă

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară