angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Prăjitura “Primii fulgi de nea” – cremoasă și delicioasă – fără coacere

prajitura-primii-fulgi-de-nea-casa

Dacă visezi la un desert cremos, răcoritor și elegant, această rețetă fără coacere este alegerea perfectă! Prăjitura “Primii fulgi de nea” combină aroma delicată a brânzei cremoase cu gustul fresh al jeleului de lămâie și parfumul exotic al fulgilor de cocos. E simplu de pregătit, iar rezultatul este spectaculos, ideal pentru a impresiona musafirii sau pentru momentele de răsfăț personal.

Ce este cu adevărat special la această prăjitură este faptul că nu necesită coacere, iar straturile fine de biscuiți și cremă se îmbină perfect pentru a crea un desert aerat, perfect echilibrat între dulce și acrișor. Este ca o gură de aer proaspăt într-o zi geroasă!

Ingrediente necesare:

  • 100 gr biscuiti obisnuiti patrati (12 bucati)
  • 2 plicuri jeleu de lamaie, 400 ml apa clocotita
  • 500 gr crema de branza, 3 linguri zahar pudra
  • 10 gr zahar vanilat, 250 gr smantana grasa
  • 35 gr unt, 35 gr zahar, 70 gr fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:

Se toarna jeleul in apa clocotita si se amesteca bine. Se lasa apoi la racit.

Se bate branza cu un blender. Smantana se combina cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se bate cu blenderul pana devine pufoasa si usoara.

Se adauga branza de vaci, lingura cu lingura in bolul cu smantana si se amesteca, din nou, cu un blender. Se toarna jeleul de lamaie in acest amestec. Se amesteca apoi cu mixerul pana devine neted.

Se tapeteaza o tava cu folie si se intinde un strat de biscuiti. Se toarna crema de branza cu jeleu de lamaie deasupra. Se intinde uniform.

Se incalzeste untul intr-o cratita. Se adauga zaharul si fulgii de nuca de cocos. Se lasa pe foc pana capata o culoare aurie, apoi se lasa la racit.

Se presara fulgii de cocos rumeniti in unt peste prajitura. Se lasa prajitura la frigider pentru cateva ore. De preferat ar fi ca prajitura sa stea la frigider o noapte intreaga. A doua zi se poate taia si servi.

Prăjitura “Primii fulgi de nea” – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă – Rețetă fără coacere

Prăjitura “Primii fulgi de nea” este genul de desert care te invită să savurezi fiecare bucățică, amintindu-ți de farmecul iernii și de momentele liniștite alături de cei dragi. Textura moale și aroma unică vor deveni cu siguranță preferatele familiei tale, iar simplitatea preparării îți va oferi mai mult timp să te bucuri de compania celor dragi.

Un mic secret pentru servire? Decorează fiecare felie cu o frunză de mentă proaspătă sau câțiva fulgi de cocos suplimentari pentru un aspect festiv. Poftă bună, multă sănătate și momente dulci alături de cei pe care îi iubești!

Alte informații utile:

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

placinta-tava-cu-mere-frageda
Sfaturi Practice

Plăcintă la tavă cu mere (cu multă umplutură) – Foarte fragedă și foarte aromată

crema-banane-simpla-si-delicioasa
Sfaturi Practice

Cremă cu banane – Uite ce ușor se prepară și ce bună este

Ciulama de ciuperci
De post

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

negresa-pufoasa-cu-glazura-ciocolata
Sfaturi Practice

Negresă delicioasă și pufoasă, cu glazură de ciocolată

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară