angela.
26 septembrie (vineri), 2025
angela.

Ruladă perfectă cu budincă: Servește-o la cafea sau pentru copii la micul dejun

rulada cu crema de lapte

Căutați un desert delicios care va încânta întreaga familie? Încercați rețeta pentru o rulada cu budinca perfectă! Este un desert fin și pufoasă, plin de cremă delicioasă, care se potrivește perfect cu cafeaua sau ca mic dejun dulce pentru copii.

Rulada nu este doar delicioasă, ci și rapid de preparat, astfel încât va deveni desertul vostru preferat. Surprindeți-vă apropiații cu această rulada delicioasă, care va dispărea de pe farfurie într-o clipă!

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 1 gălbenuș
  • 8 g zahăr vanilat
  • 4 linguri de zahăr
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 40 g ciocolată albă

1. Pregătirea cremei:

Într-o cratiță, turnați laptele, adăugați gălbenușul, zahărul vanilat și zaharul normal, amidonul de porumb și bateți bine.

Aduceți la fiert și lăsați să fiarbă până se formează o cremă groasă. Adăugați ciocolata albă ruptă și amestecați până se dizolvă complet. Lăsați crema să se răcească complet.

Pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 100 ml lapte
  • 10 linguri de făină albă
  • 12 g praf de copt
  • Coajă de lămâie de la 1 lămâie bio
  • Gem la alegere pentru uns blatul
  • Zahăr pudră pentru pudrat

2. Pregătirea aluatului:

Bateți ouăle cu zahărul până obțineți o spumă. Adăugați uleiul, laptele și amestecați. Încorporați făina amestecată cu praful de copt și omogenizați bine. La final, adăugați coaja de lămâie rasă.

3. Coacerea aluatului:

Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, întindeți-l uniform și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 20 de minute. După coacere, lăsați aluatul să se răcească puțin, apoi îl rulați cu ajutorul hârtiei de copt și îl lăsați să se răcească complet.

4. Finalizarea ruladei:

După ce s-a răcit, desfășurați rulada, ungeți-o cu gem, întindeți uniform crema de budinca și apoi o rulați din nou. Puneți rulada la frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a se întări.

5. Servire: Înainte de a o servi, presărați rulada cu zahăr pudră și tăiați-o în porții.

Această rulada cu budinca este desertul perfect, care nu doar că va încânta papilele gustative, dar și privirea. Este o modalitate excelentă de a pregăti ceva special pentru cei dragi, fie ca mic dejun, fie ca acompaniament pentru cafea. Bucurați-vă de combinația perfectă între aluatul fin și crema bogată.

Poftă bună!

Tags: Desert cu vanilie

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară