Snitelele sunt preferatele familiei mele pentru ca sunt satioase, consistente si extrem de delicioase. Inainte, obisnuiam sa le dau doar prin faina sau prin ou si pesmet, pentru ca ieseau mai crocante dar de cand am descoperit aceasta modalitate, doar asa le fac.
Carnea se pastreaza foarte moale, suculenta iar crusta este deosebit de buna. Puteti face si voi asa cum am facut eu iar daca va place mai condimentat, puteti pune aceleasi condimente si in faina – ii da un gust foarte bun si aromat.
Ingrediente pentru snitelele de curcan:
- smântână lichida – 100 g;
- piept de curcan – 600 g;
- ou – 1 buc.;
- lapte – 5 linguri;
- sare – ½ linguriță;
- făină – 2 linguri
Mod de preparare:
Într-un castron cu smântână, combinați ouăle, făina și sarea, amestecați bine ingredientele. Turnați laptele în compozitia rezultată, amestecați din nou ingredientele.
Curatati pieptul de curcan, asezonati cu sare și condimente după gust. Frecați pieptul de curcan pentru ca toate condimentele sa fie absorbite in carne.
Se toarnă puțină făină pe o farfurie si se dau pe rand, prin faina, bucatile de piept de curcan. Mai departe, dati carnea printr-un amestec de ou-lapte și prajiti-o într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți curcanul pe ambele părți până se rumenește.
Puteți servi pieptul de curcan prăjit cu orice garnitură, de exemplu, cu piure de cartofi, orez sau couș-couș. Carnea fragedă și suculentă va fi deosebita si pentru salate și paste. In acelasi mod pot fi pregatite si snitelele din piept de pui sau cele din carne de porc.
P.S: pentru ca am taiat pieptul de curcan mai subtire, eu nu l-am mai batut. Voi puteti face asta daca vreti.
Va doresc spor la gatit si pofta buna!