angela.
21 octombrie (marți), 2025
angela.

Prăjitură cu cremă de lămâie, cireșe și ciocolată – 3 arome irezistibile

tort cu crema de lamaie cirese si ciocolata

Această prăjitură stratificată cu blat în trei culori, jeleu aromat și glazură de ciocolată este un desert spectaculos, atât ca gust, cât și ca aspect. Fiecare strat aduce o textură și o aromă diferită: blatul clasic, blatul cu cacao și cel cu nuci, completate de două creme aerate cu jeleu de fructe care adaugă prospețime și un plus de culoare.

Este o rețetă ideală pentru ocazii speciale, când vrei să impresionezi, dar și pentru acele zile când ai chef să te răsfeți cu un desert complex și bine echilibrat. Nu este complicată, doar necesită un pic de organizare – iar rezultatul te va răsplăti din plin.

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g unt moale
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g făină de grâu
  • 1 linguriță vârf de praf de copt
  • 2 linguri cacao neagră
  • 1/3 cană nuci măcinate (35 g)

Untul moale se freacă cu zahărul pudră până devine pufos (untul trebuie să fie scos din frigider cu cel puțin 2-3 ore înainte). Apoi se adaugă câte un gălbenuș, amestecând după fiecare. Reducem viteza mixerului și adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm scurt, doar cât să se omogenizeze.

Într-un alt vas, batem albușurile până devin spumă tare. Le încorporăm ușor în aluatul pregătit anterior, în două runde, pentru a evita să se piardă aerul.

Aluatul se împarte în 3 părți egale. Una se lasă simplă, la a doua se adaugă cacao, iar la a treia nuci măcinate.

Aluatul se coace separat, pe o tavă de 21×32 cm (sau puțin mai mică), tapetată cu hârtie de copt, într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, până devine aurie (în rețeta originală 30 de minute, dar la mine aluatul a fost gata după aproximativ 18-20 de minute).

Umplutură:

  • 2 pachete de frisca (smântână praf pentru bătut)
  • 260 g lapte
  • 1 pachet jeleu de cireșe
  • 1 pachet jeleu de lămâie

Pentru glazură:

  • 150 g ciocolată
  • 2 linguri smântână 30%

Jeleul de cireșe se dizolvă în 1/2 cană de apă fierbinte. Se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.

Jeleul de lămâie se dizolvă în 1/2 cană de apă fierbinte. Se lasă și acesta la răcit.

Un pachet de frisca se bate cu jumătate din cantitatea de lapte. La final se adaugă jeleul roșu, dar care a fost lăsat să se răcească. Amestecul se întinde pe aluatul cu cacao și se nivelează. Se acoperă cu aluatul cu nuci.

În același mod pregătim umplutura cu jeleul de lămâie. Se întinde pe aluatul cu nuci și se nivelează. Se acoperă cu aluatul alb. Deasupra se decorează cu glazura preferată.

Ciocolata se rupe în bucăți. Se încălzește împreună cu smântâna într-o baie de aburi. Glazura obținută se folosește pentru decorarea tortului (dacă glazura se face prea groasă, adăugați o lingură de apă fierbinte și amestecați energic).

Tags: Prăjitură cu ciocolatăPrajituri cu lamaieRetete cu vișine

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară