angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata

Vă prezentăm un tort cu cacao, cremă din lapte condensat și glazură. Acest desert unic combină gustul delicios al blatului cu cacao, finețea cremei și dulceața glazurii. Un tort simplu, dar absolut savuros, care va încânta orice iubitor de dulciuri.

Ingrediente pentru  blat:

  • 4 albușuri + un praf de sare + 20 g zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 160 g zahăr
  • 100 ml apă (la temperatura camerei)
  • 130 g făină albă
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt

1. Pregatire blat:

Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri.

2. În primul bol cu albușuri adăugați un praf de sare – bateți cu mixerul și, în timpul mixării, adăugați treptat zahărul – mixați până obțineți o spumă albă și pufoasă.

3. În al doilea bol cu gălbenușuri, adăugați treptat zahărul în timp ce mixați – apoi adăugați apa și continuați să mixați. La final, încorporați făina cernută și cacaoa cernută amestecată cu praful de copt. Amestecați până la obținerea unui aluat neted și apoi încorporați treptat spuma de albușuri – amestecați bine.

tort cu crema de lapte condensat

4. Turnați aluatul într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt (diametru 20 cm) și coaceți în cuptor preîncălzit la 180 °C timp de 40 de minute. După coacere, lăsați să se răcească puțin.

tort cu crema de lapte condensat

Pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 3 linguri amidon
  • 150 g lapte condensat
  • 250 g lapte
  • vanilie – după gust
  • 200 g unt (la temperatura camerei)

Sirop pentru însiropare:

  • lapte îndulcit – după gust

Glazură:

  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahăr
  • 3-4 linguri smântână fermentată
  • 3-4 cuburi de unt (la temperatura camerei)

5. Pregatire cremă:

Într-o cratiță pe foc spargeți ouăle, adăugați zahărul și bateți bine. Apoi adăugați amidonul de porumb, laptele condensat și laptele obișnuit – amestecați bine și fierbeți la foc mic până se îngroașă. După ce este gata, adăugați vanilia și transferați crema într-un bol, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească.

tort cu crema de lapte condensat

6. Răsturnați blatul copt și răcit pe un grătar și îndepărtați hârtia de copt.

7. Tăiați partea superioară a blatului și păstrați-o deoparte. Apoi tăiați blatul în două părți egale și însiropați-le cu lapte îndulcit.

tort cu crema de lapte condensat

8. În crema răcită adăugați untul și bateți împreună până obțineți o cremă pufoasă.

9. Așezați prima parte a blatului într-un inel pentru tort, întindeți crema bătută, nivelați și acoperiți cu cealaltă parte a blatului – dați la frigider pentru 3-4 ore.

tort cu crema de lapte condensat

9. Glazura:

Într-o crăticioară puneți cacao, zahăr și smântâna fermentată. Fierbeți la foc mic până ajunge la o consistență mediu-omogenă.

10. Turnați glazura obținută peste tort, nivelați și decorați deasupra cu glazura rămasă. Dacă doriți, puteți pune tortul câteva minute la frigider.

tort cu crema de lapte condensat

11. Serviți tortul cu cacao și cremă de lapte condensat cu dragoste.

tort cu crema de lapte condensat

Prietenii noștri, vă dorim poftă bună!

Tags: Desert cu vaniliePrăjitură cu ciocolată

Alte informații utile:

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

prajitura pufoase cu felii de mere
Prăjituri

Prăjitură fină cu mere și aromă de vanilie – Preparare rapidă și simplă

prajitura lucia
Prăjituri

Prăjitură Lucia – rapid de făcut, cu budincă și blat pufos

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară