angela.
26 septembrie (vineri), 2025
angela.

Tort delicios cu cremă de fistic și mascarpone: un desert care este o adevărată încântare!

Tort delicios cu cremă de fistic și mascarpone: un desert care este o adevărată încântare!

Răsfață-te cu acest tort stratificat luxos cu cremă de fistic, perfect pentru orice ocazie specială sau întâlnire intimă. Cu un strat bogat de mascarpone și cremă delicioasă, acest desert îți va încânta papilele gustative.

Stratul crocant de piscoturi absoarbe laptele, creând un echilibru perfect al texturilor, în timp ce crema de fistic adaugă o savoare delicată de nuci. Decorat cu bucăți crocante de fistic, este o adevărată încântare!

Porții: 8

Preparare: 30 minute

Timp total: 30 minute

Ingrediente

  • (pentru o formă de 24 cm)
  • 150 g piscoturi (aproximativ 1 1/4 căni)
  • Lapte

Pentru straturile de cremă:

  • 500 g mascarpone (2 căni)
  • 200 ml frișcă îndulcită (aproximativ 3/4 cană)

Pentru stratul de cremă de fistic:

  • 100 ml frișcă (aproximativ 1/3 cană)
  • 150 g cremă de fistic (aproximativ 1/2 cană)

Pentru decor:

  • 200 ml frișcă îndulcită (aproximativ 3/4 cană)
  • 100 g cremă de fistic (aproximativ 1/3 cană)
  • Fistic mărunțit

Preparare

Începe prin a înmuia rapid piscoturile în lapte, unul câte unul, și aranjează-le pe marginea și pe fundul unei forme de tort de 24 cm.

Într-un bol, amestecă mascarponele și frișca îndulcită până obții o consistență omogenă.

Bate 100 ml (1/3 cană) de frișcă până obții vârfuri ferme, apoi încorporează ușor 150 g (1/2 cană) de cremă de fistic, până când obții un amestec omogen.

Întinde jumătate din amestecul de mascarpone peste stratul de piscoturi.

Întinde crema de fistic peste stratul de mascarpone. Adaugă restul de amestec de mascarpone deasupra.

Repetă procesul de înmuiere și stratificare a piscoturilor, apoi întoarce tortul. Finalizează cu un strat de cremă de fistic și presară fistic mărunțit deasupra pentru o notă crocantă.

Pentru cele mai bune rezultate, lasă tortul la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Tort stratificat cu cremă de fistic

Notă:

Pentru un plus de savoare, poți decora tortul cu câteva moțuri de frișcă și fulgi de ciocolată albă deasupra granulelor de fistic. Aceasta va adăuga o notă suplimentară de dulceață și un contrast de texturi care va face tortul și mai special.

Tags: Prăjitură fără coacereRetete cu mascarpone

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

retete si beneficiile conurilor de brad
Rețete

Rețete delicioase din conuri de brad – toate făcute acasă, la îndemâna oricui

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară