angela.
14 iunie (sâmbătă), 2025
angela.

Verdeață păstrată pentru iarnă: așa fac eu și își menține perfect gustul

verdeata-iarna-fara-cheltuieli

Această metodă simplă de conservare a verdețurilor pentru iarnă este perfectă pentru a te bucura de aromele proaspete chiar și în sezonul rece. Ceapa verde, mărarul și pătrunjelul se păstrează foarte bine în congelator dacă sunt corect pregătite – spălate, uscate complet și tocate fin. Este o soluție practică, rapidă și fără conservanți, ideală pentru supe, tocănițe sau salate.

Ceapa verde se păstrează în sticle cu gura largă, fără a fi presată, astfel încât să poți scoate ușor cât ai nevoie. Verdețurile tăiate mărunt se pun în pungi mici – o idee utilă pentru a evita risipa și a economisi spațiu. Totul se face într-un timp scurt, dar avantajele le vei simți toată iarna.

Avem nevoie de:

  • Ceapă verde
  • Mărar
  • Pătrunjel

Preparare:

Spală foarte bine toată verdeața și las-o să se usuce complet. Verdeața trebuie să fie perfect uscată.

Apoi tocăm foarte mărunt ceapa verde și o punem în sticle de plastic cu gura largă.

Nu o îndesa — cât încape, atât încape. Iarna, tot ce trebuie să faci este să scoți sticla din congelator și să o lovești de câteva ori de masă ca să poți turna cu ușurință cantitatea dorită în supă sau salată.

Pătrunjelul și mărarul se taie și se pun în punguțe (pot fi cu închidere sau simple). Nu face economie la pungi, mai bine să ai multe-multe mici decât câteva mari. Cele mici sunt mult mai ușor de folosit.

Poți face câteva pungi cu pătrunjel și mărar împreună. Sau separat. Pune sticlele cu ceapă și pungile cu verdeață în congelator și așteaptă iarna.

Această metodă este ideală pentru gospodinele care preferă să evite congelarea pachetelor mari, greu de porționat. Este eficientă și ușor de aplicat chiar și în bucătării mici.

Sfat util: Pentru un plus de aromă în mâncăruri, poți congela și leuștean sau frunze de țelină, urmând aceeași metodă.

Tags: Rețete de murături

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

castraveti-ketchup-chili-iarna
Conserve și murături

Castraveți cu ketchup picant – rețeta noastră preferată, o fac doar așa în fiecare an!

castraveti-moldovenesti-rapizi-crocanti
Conserve și murături

Castraveți moldovenești gata în 15 minute, fără sterilizare – gustoși și crocanți

rosii-simple-delicioase-iarna
Conserve și murături

Cele mai delicioase roșii conservate pentru iarnă: pline de gust și savoare

prune-marinate-fara-sterilizare
Conserve și murături

Prune marinate pentru iarnă, fără sterilizare – rețeta mea de fiecare sezon

salata-castraveti-sos-picant-iarna
Conserve și murături

Salată de castraveți în sos picant – am pus 20 de borcane pentru iarnă: gustul e fantastic!

gustare-vinete-iarna-simpla
Conserve și murături

Gustare delicioasă de vinete pentru iarnă: Rețeta simplă pe care o repet în fiecare an

rosii-marinate-saramura-aromata
Conserve și murături

Roșii marinate pentru iarnă – rețetă reușită cu saramură aromată: se bea imediat!

rosii-verzi-marinate-magazin
Conserve și murături

Roșii verzi marinate: gogonele – rețeta care iese foarte bună de fiecare dată

castraveti-murati-reteta-bunica
Conserve și murături

Așa făcea bunica mea – castraveți crocanți murați în sticlă, ca cei la butoi

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară