angela.
21 mai (miercuri), 2025
angela.

Ce bunătate poți face doar cu cartofi și cașcaval, nu vei crede cât sunt de bune

Ce bunătate poți face doar cu cartofi și cașcaval, nu vei crede cât sunt de bune

Cu siguranță nu ai gătit gatit, încă, astfel de crochete delicioase! O rețetă pentru o gustare delicioasa, de mâncat în timp ce vă uitați la serialul preferat.

Crochetele sunt extrem de bune, moi in interior si crocante la exterior si este pregătit atât de simplu încât oricine se poate descurca. Eu le-am modelat sub forma unor „betisoare” dar le puteti modela cum doriti. Dupa ce veti gusta prima data, veti renunta complet la ideea de a cumpara ceva asemanator, din comert și congelate. Veti vedea.

Să începem să gătim ceva delicios!

Ingrediente pentru crochete:

  • cartofi – 3-4 buc (în funcție de mărime)
  • cascaval/mozarella – 100 gr
  • amidon – 4,5-5 linguri
  • Sare si piper, dupa gust
  • Verdeata proaspata (marar/patrunjel)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Fierbe cartofii până sunt moi, apoi zdrobeste-i pentru a obtine un piure. Dacă ai un rest din piureul de ieri, e grozav! Doar încălzeste-l puțin și apoi fa totul conform rețetei.

IMPORTANT: zdrobește cartofii cu grijă, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Dacă ai un blender, il poti folosi cu incredere.

În continuare, adăugăm un alt ingredient la cartofi – este cascavalul ras. Poti folosi orice – mozzarella, parmezan, cascaval – nu contează. Aceste batoane vor fi delicioase cu orice tip de brânză!

Apoi punem verdeata tocata, adaugam sare si piper dupa gust. Și apoi un alt ingredient este amidonul.

Fără el, bețișoarele se vor desface insa poti, desigur, să il inlocuiesti cu făină, dar nu va fi la fel. Prin urmare, este cel mai bine sa folosesti amidon.

Framanta aluatul și ruleaza-l într-un strat gros de 1 centimetru (aproximativ) – poti face asta pe o suprafata de lucru tapetata cu putina faina. Apoi taie în bețișoare subțiri și prajeste-le in uleiul foarte bine incins.

Asigura-te că pui bețișoarele pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Trebuie să mănânci imediat, cât timp bețișoarele sunt fierbinți pentru ca sunt extraordinare si, oricum, nu vor avea timp sa se raceasca. Poftă bună!

Alte informații utile:

sirop de soc pentru ceai
Rețete

Sirop natural din soc făcut acasă – perfect și pentru ceai

sirop de soc cu citrice
Rețete

Sirop din flori de soc cu lămâie și portocală – aromat, dulce și foarte bun

sirop de soc la borcan pentru iarna
Rețete

Sirop din flori de soc – eu l-am păstrat la borcan și îl folosesc chiar și la ceaiuri

socata pentru iarna
Rețete

Socată păstrată la borcan pentru iarnă – rezistă excelent

sirop de soc reteta bunicii
Rețete

Sirop de soc ca la bunica – o rețetă simplă dar foarte bună

socata de casa la sticla
Rețete

Sirop de soc – limonadă delicioasă și sănătoasă făcută acasă

sirop de soc pentru bauturi
Rețete

Sirop din flori de soc sau tei perfect pentru băuturi

socata de casa fara drojdie
Rețete

Socată de casă fără drojdie – rețetă pentru 10 litri – băutura ideală

socata din 14 flori de soc
Rețete

Cea mai bună și delicioasă rețetă de socată – am făcut-o din 14 flori

socata ca pe vremuri
Rețete

Rețetă de socată ca pe vremuri – uite cum o fac eu mereu și iese extraordinară

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară