angela.
3 mai (sâmbătă), 2025
angela.

1 pahar de chefir, cartofi și ceapă – pentru plăcinte delicioase și pufoase

Placinte cu cartofi si ceapa

Plăcintele au devenit unul dintre felurile mele preferate de mancare iar aceasta reteta are un aluat fraged și rumen, în care se afla o umplutură suculentă. Aceste placinte coapte in tigaie pot fi preparate în diferite moduri, cu fructe, legume sau carne.

Astazi va prezint aceasta reteta deosebit de usoara si buna, cu aluat pe baza de chefir si umplutura de cartofi cu ceapa. Puteti folosi si o umplutura dulce, branza sarata sau chiar carne.

Ingrediente:

  • chefir – 250 ml;
  • sare – 1 linguriță;
  • zahăr – 1 lingură;
  • Ouă – 1 buc.;
  • Ulei – 30 ml;
  • făină – 400 g;
  • Praf de copt – 1 linguriță;
  • cartofi fierti – 400 g;
  • Ceapa – 1 buc.

Preparare:

Pentru a pregăti aluatul, amestecați sarea, zahărul și oul într-un castron in care ati adaugat chefir. Turnați ulei în compozitie, amestecați din nou.

Cernem faina amestecata cu praful de copt in chefir, framantam aluatul. Lăsați aluatul sub folie timp de 20 minute.

În acest moment, este necesar să tăiați mărunt ceapa și să o prăjiți până devine aurie într-o tigaie cu putin ulei. Transformati cartofii fierti în piure, adăugați ceapa prăjită, sare și piper negru măcinat după gust.

Împărțiți aluatul în 16 părți egale, formați bile mici. Rulam bilele in foi groase, punem cate o lingura de piure de cartofi in mijlocul fiecareia. Ciupiți marginile aluatului în formă de triunghi, întoarceți placintele cu imbinatura în jos. Se incinge 100 ml ulei intr-o tigaie, se pun plaicntele la copt.

Acestea se gatesc pe ambele părți, pana cand obtineti o crusta aurie. Focul trebuie sa fie moderat – un foc prea mare va face ca placintele sa se coaca doar la suprafata iar in interior sa ramana crude.

Excesul de ulei de la copt poate fi îndepărtat cu un prosop de hârtie. Pofta buna!

Tags: Retete de placinte

Alte informații utile:

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor
Rețete

Înghețată de floare de salcâm – un deliciu răcoritor

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!
Rețete

Salcâmata – băutura naturală din flori de salcâm. Un adevărat deliciu!

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

painici pufoase cu mac
Rețete

Chifle de casă: încearcă această rețetă și uită de cele cumpărate

cel mai cremos desert cu portocale
Rețete

Desert franțuzesc de gelatină cu lapte condensat și portocale – fără coacere!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

cornuri cu dulceata
Rețete

Cornuri cu aluat de brânză și gem de prune – Fără dospire!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară