angela.
18 iunie (miercuri), 2025
angela.

Cum să faci cea mai bună dulceață de căpșuni pentru iarnă: pas cu pas

Dulceata de capsuni facuta acasa

Pregătește o delicioasă dulceață de căpșuni de casă pentru iarnă! Această rețetă simplă, pas cu pas, te va ghida prin întregul proces, de la pregătirea căpșunilor până la sterilizarea borcanelor.

Bucură-te de gustul verii chiar și în timpul iernii cu cea mai bună rețetă a noastră pentru dulceață de căpșuni de casă.

Cauți o rețetă pentru dulceață de căpșuni perfectă, care să dureze luni de zile? În acest articol vei învăța cum să pregătești căpșunile, să gătești corect dulceața și să o conservi astfel încât să te poți bucura de căpșuni dulci și gustoase chiar și în timpul lunilor de iarnă.

Mai jos gasiti reteta pentru 1 kg de capsuni iar daca veti creste cantitatea, mariti si cantitatea de zahar, proportional cu cea a capsunilor. De exemplu, pentru 4 kg de capsuni, folositi 2 kg zahar sau chiar puteti ajusta cantitatea de zahar dupa gustul vostru.

Ingrediente necesare:

  • 1 kg căpșuni
  • 500 g zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie

Pasi pentru pregatire:

Spală, curăță și taie căpșunile în jumătăți. Pune jumătate din căpșuni într-o oală și pasează-le cu un blender de mână.

Adaugă cealaltă jumătate de căpșuni și 550 g de zahăr în oală. Gătește la foc mic până se dizolvă zahărul, amestecând regulat.

Mărește focul și gătește amestecul de căpșuni până se îngroașă, îndepărtând spuma care se formează pe suprafață în mod regulat.

Înainte de a termina, adaugă 1 lingură de suc de lămâie și amestecă bine.

Pregătește borcanele bine spălate și sterilizate. (Le poți steriliza în cuptor la 100°C timp de aproximativ 10 minute sau în apă clocotită pe aragaz.)

Umple dulceața fierbinte în borcanele sterilizate și închide-le bine cu capace.

Pune borcanele cu dulceață într-o oală cu apă; apa ar trebui să ajungă cel puțin până la jumătatea înălțimii borcanelor.

Sterilizează în apă clocotită timp de aproximativ 10-15 minute.

După sterilizare, scoate cu grijă borcanele din oală și lasă-le să se răcească.

Depozitează într-un loc răcoros și întunecat.

SFATURI:

Alegerea căpșunilor: Folosește căpșuni proaspete și coapte pentru cea mai bună aromă.

Amestecare: Amestecă regulat pentru a preveni arderea dulceții.

Sterilizare: Asigură-te că sterilizezi borcanele în mod corespunzător pentru a evita contaminarea.

Depozitare: Depozitează dulceața într-un loc întunecat și răcoros pentru a-i păstra aroma și calitatea.

Pofta buna!

Tags: Prăjitură cu căpșuni

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară