angela.
19 octombrie (duminică), 2025
angela.

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura Paula cu piersici

Îți plac prăjiturile cu piersici? Dacă vei coace acest desert, nu vei regreta – este absolut delicios. Practic, e greu să te desparți de el.

Prăjitura cu piersici este un blat cu mac, umplut cu cremă de vanilie preparată în casă și acoperit cu un strat de piersici în jeleu. Prăjitura este plăcut de dulce (pentru mine nu prea dulce) și aromata datorită fructelor în jeleu. Cu alte cuvinte, este minunată!

Recomand această prăjitură pentru diferite sărbători sau evenimente speciale.

1 cană = 250 ml

Blat cu mac:

  • 6 ouă
  • 4/5 cană de zahăr fin
  • aproape 1/2 cană de ulei
  • 1 cană de făină de grâu
  • 3 linguri de amidon de cartofi
  • 3/4 cană de mac
  • 1 linguriță de praf de copt

Pregatirea blatului:

Bate albușurile spumă tare, adăugând treptat zahărul fin, câte o lingură. Apoi, fără a opri bătutul, adaugă câte un gălbenuș pe rând și mixează până se încorporează. Adaugă uleiul în fir subțire. La final, adaugă făina amestecată cu macul și praful de copt, amestecând cu o spatulă (sau poți adăuga treptat, la viteză mică, pentru a nu sparge aerul din aluat).

Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (21×32 cm). Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coace timp de 30-35 de minute.

După coacere, lasă blatul să se răcească și taie-l în două jumătăți.

Cremă de vanilie:

  • 3 căni de lapte
  • 2/3 cană de zahăr (dacă preferi creme mai puțin dulci, adaugă mai puțin)
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 linguri de făină de grâu
  • 3 linguri de amidon de cartofi
  • 200 g unt
  • câteva linguri de rom

Preparare cremă de vanilie:

Ia 1/2 cană de lapte, amestecă-l cu făina de grâu și amidonul de cartofi până nu mai sunt cocoloașe.

Încălzește restul de lapte (2 și 1/2 căni) împreună cu zahărul și zahărul vanilat până dă în clocot. Adaugă amestecul de lapte cu făină și fierbe constant amestecând până se îngroașă (eu îl fierb încă 2-3 minute pentru a elimina gustul făinii de cartofi; amestec cu o lingură de lemn). Lasă să se răcească.

Bați untul moale până devine pufos. Adaugă treptat crema răcită și mixează până se încorporează. La final, adaugă puțin rom și mixează pentru a-l încorpora.

De asemenea:

  • 1 conservă de piersici
  • 2 plicuri de jeleu de piersici
  • aproximativ 50-80 g ciocolată cu lapte + 1 lingură de smântână

Stratul de piersici în jeleu:

Dizolva ambele plicuri de jeleu în 3 și 1/2 căni de apă fierbinte. Lăsă-l să se întărească.

Scurge piersicile din sirop și taie-le în bucăți mai mici.

Asamblarea prăjiturii:

Peste primul blat, întinde aproximativ 1/3 din crema de vanilie. Adaugă piersicile și toarnă peste ele jeleul care începe să se întărească. Pune prăjitura la frigider pentru a lăsa jeleul să se întărească.

Peste al doilea blat, întinde restul de cremă de vanilie și așază-l peste prăjitură, peste jeleu. La final, întinde ultimul strat de cremă de vanilie. Decorează cu ciocolată tocată sau cu ciocolată topită în baie de aburi cu smântână (poți face modele cu ciocolată sau un tipar de grilaj, așa cum am făcut eu).

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară